04.10.2021

Emekli imamlarımız ve Camilerimizde ve Kuran kurslarımızda vazife yapan hocalarımızla buluşma

1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Hafta etkinlikleri kapsamında İlçe Müftümüz Faruk GÜNDOĞAN, Belediye başkanımız Ali Dede SAVAŞ’ın da katılımıyla ilçemizde görev yapmış emekli ve hali hazırda görevli olan hocalarımızla yemekte buluştu.

Buluşmada Müftümüz, “Bir müslümanın ezan ile salâ arasındaki hayat serüveninde sevinçlerinde, hüzünlerinde her daim milletimizin yanında olan ve devletimizin en ücra bölgelerde temsilcisi konumunda olan hocalarımız en büyük vefayı hak etmektedirler.

Bu bağlamda Başkanlığımız bu yılın temasını ‘Cami Din Görevlileri ve Vefa’ olarak belirlemiştir.

Milletimiz nezdinde ulvi bir görevi yerine getirmeye gayret eden hocalarımız adeta toplumun yapı taşlarından olmuş ve olmaya devam edecektir. Bu vazifeyi icra edip ahirete irtihal edenlere rahmet hayatta olanlara da sağlık sıhhat afiyet diliyorum” dedi.

Ardından Belediye Başkanımız selamlama konuşmalarını yapıp müftülüğümüzün ve imamlarımızın her daim yanındayız mesajı verdi.

Yemekten sonra buluşma sona erdi.