Evciler Müftülüğü

11.09.2019

Faruk GÜNDOĞAN

1991 yılında Trabzon/Araklı’da dünyaya geldi.

1996 yılında babasının tayinini İstanbul’a almasıyla küçük yaşta İstanbul’a gitti.

İlkokul ve Ortaokulu tamamladıktan sonra 2004 yılında İstanbul Fatih Camii Yatılı Erkek Kuran Kursu’nda Hafızlığa başladı ve aynı dönemde Liseye giriş yaptı.

2006 yılında Hafızlığını ikmâl etti.

2008 yılında Açıköğretim Lisesinden Mezun Oldu.

Ardından Arapça ve İslami İlimler alanında dersler gördü

2010 yılında İlahiyat Önlisans Programından mezun oldu ve Dikey Geçiş Sınavı ile Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni örgün olarak kazandı.

Aynı yıl Samsun/İlkadım İlçesi Çiftlik Camii’ne Müezzin-Kayyım olarak atandı.

2014 yılında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni başarıyla bitirdi ve aynı yıl Tefsir Anabilim Dalında Yüksek Lisans’a başladı.

2016 yılında Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezini 1.dönem kursiyeri olarak kazandı.

3 yıl eğitimin ardından 2019 yılında Yüksek İhtisas’ı başarıyla tamamladı ve 2019 Haziran’da İstanbul/Silivri Cezaevi Vaizliğine atandı.

2019 Eylül ayında ise Afyonkarahisar ili Evciler ilçe Müftülüğüne atandı.

Evli ve bir çocuk babası olan Sn. Gündoğan Arapça bilmektedir.