24.01.2018

TARİHÇE VE TANITIM

3 Mart 1924 tarihinde 429 sayılı Kanunla kurulan ve amacı “İslam Dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek” olan Diyanet İşleri Başkanlığı Başbakanlığa bağlı bir teşkilat olarak yurt içinde bütün İl ve İlçelerde Müftülük olarak; yurtdışında soydaşlarımızın ve dindaşlarımızın bulunduğu ülkelerde ise Din Hizmetleri Müşavirliği, Ataşeliği olarak teşkilatlanmış bulunmaktadır.

Evcilerin 1991 yılında ilçe statüsüne kavuşmasıyla teşkilatlanan Evciler İlçe Müftülüğümüz,  1 Müftü, 1 Vaiz, 1 Memur, 1 Şoför ve 1 Hizmetli ile 14 İmam-Hatip, 2 Müezzin-Kayyım ve 3 Kur’an Kursu öğreticisi kadrosuyla ilçemiz halkına Anayasada ve yaslarda belirtilen ilkeler doğrultusunda,  dayanışmayı ve bütünleşmeyi amaç edinerek ve her türlü siyasi görüş ve düşüncenin dışında kalarak, dinimizin birlik, beraberlik, fedakârlık ve yardımlaşma gibi yüce prensiplerini halkımıza benimseterek, başarılı, etkin ve yaygın bir din hizmeti sunmaya çalışmaktadır.