01.10.2021

İlçe Müftümüz Faruk GÜNDOĞAN, 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle bir mesaj yayımladı:

“Bedeni taş ve ahşapla, ruhu ibadet ve ilimle İmar edilen camiler; İslam'ın yerleşim birimlerine vurulan mührüdür. İslam'ın ulaştığı beldelere ilk önce camiler inşa edilmiş, İslam cemiyeti, cami ekseninde deveran etmiştir. Camiler; Mescid-i Nebevi'nin özüne uygun bir şekilde, tarih boyunca dini, sosyal ve kültürel bakımdan bir eğitim, öğretim ve kültür merkezi olarak İslam'ın bayraktarlığını yapmıştır. Camiler; müminlerin bir araya geldiği, huzur bulduğu, kaynaştığı, ilim, irfan, ahlak ve faziletin öğrenildiği en önemli merkezlerdir.

Camilerin lahuti ve nurani sinesine hayatlarını vakfeden; mihrabından, minberinden, kürsüsünden, minaresinden hakkın ve hakikatin sesini yükselten din görevlileri bahtiyar bir zümredir. Hiçbir zümre Allah'ın ve peygamberin övgüsüne onlar kadar mazhar olmamıştır. Ehliyet ve liyakatten, sadakat ve güvenden zerre taviz vermeden; büyük bir özveri, ortak bir ideal ve engin bir yürekle din hizmeti sunan hademe-i hayrat, her koşulda olduğu gibi salgın hastalık döneminde de milletimizin manevi ve sosyal hayatına rehberlik etmiş, salgınla mücadelenin ilk gününden itibaren sahada milletimizin hizmetinde olmuştur.

Doğumdan ölüme kadar her daim yanımızda yer alan hademe-i hayrat hocalarımzdan ahirete irtihal edenlere yüce Allah’tan rahmet diliyor, hayatta olan hocalarıma muhabbetlerimi sunuyorum.”

#CamiDinGörevleriveVefa