30.04.2020

Afyonkarahisar Müftülüğünden "Ramazan Günlüğü" çalışması

Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından “Ramazan Günlüğü” isimli bir eser oluşturularak vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı. Ülkemizi ve dünyayı tehdit eden Koronavirüs (COVİD 19) salgını sebebiyle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bir dizi tedbir hayata geçirilmişti. Camii içi hizmetler başta olmak üzere camii dışı birçok hizmete geçici olarak ara verilen bu süreçte vatandaşlarımızın din hizmetlerinden mahrum kalmaması adına Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından sosyal medyada, yazılı ve görsel basında yer almak üzere birçok program planlanarak başlatıldı.

“"Hayat Eve Sığar" diyerek gerçekleştirdiğimiz bu çalışma evlerinde kalan vatandaşlarımıza manevi katkı sunacaktır.”

Afyonkarahisar Müftülüğü tarafından Ramazan ayına özel oluşturulan “Ramazan Günlüğü” isimli çalışma için İl Müftüsü Şükrü Kabukçu şunları kaydetti:

“İl Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca hazırlanan ve “Ramazan Günlüğü” adını verdiğimiz bu eser; ülkemizi ve dünyayı tehdit eden Koronavirüs tedbirleri sebebiyle "Hayat Eve Sığar"  diyerek gerçekleştirdiğimiz çalışmalar kapsamındadır. On bir ayın sultanı olan Ramazan ayında, ülkemizin sağlığı ve güvenli geleceği için evlerinde kalıp topluma iyilik eden kıymetli hemşehrilerimize manevi katkı sağlamak çalışmadaki amacımızdır. Sevgi, saygı ve yardımlaşma gibi erdemleri kapsayan konu başlıkları ele alınarak toplumsal huzura katkı sağlanmasının yanında tarihimize iz bırakan bazı ilim adamlarını gelecek nesillere tanıtmak üzere hazırlanan bu eserle; Valiliğimiz himayesinde yürütülen "2020 Afyonkarahisar Sevgi Yılı" projesine katkı sağlamayı da hedeflemekteyiz. İslam dininin doğru kaynaklardan öğrenilmesini sağlayan Diyanet İşleri Başkanlığımız yayınlarından faydalanılarak ortaya çıkan bu çalışmada emeği olan başta İl Müftü Yardımcımız Sevdegül Çekiç olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim.”

Ramazan ayına özel oluşturulan bu eser Müftü Kabukçu tarafından Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e de bizzat hediye edildi.

Din görevlileri halka ücretsiz kitap dağıttı.

“Bir Ayet Bir Tefsir, İlmihal Soru ve Cevaplar, Hadislerle Aile, Hanım Sahabi, Tarihte İz Bırakanlar, Kıssadan Hisse, İyi Fikir, Ramazan Sözlüğü, Bir İyilik, Deryadan İnci Sözler ve Bir Dua”  isimli 11 köşede farklı konuları ele alan "Ramazan Günlüğü" kitabı Vefa Sosyal Destek grubunda yer alan din görevlileri tarafından köy ve kasabalardaki halka ve esnafa ücretsiz dağıtıldı. Aynı zamanda Müftülük sosyal medya hesaplarından günlük paylaşılarak herkesin istifadesine sunulan bu eserle, Diyanet Aylık Dergi ve Diyanet Aile Dergisini halkın daha yakından tanıması amaçlanıyor.