30.04.2020

Afyonkarahisar İl Müftülüğünden “Selamlaşma” Konulu Hutbe Yazma Yarışması

Afyonkarahisar İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından “Selamı Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” projesi kapsamında din görevlileri arası  “Selamlaşma” konulu hutbe yazma yarışması düzenlendi.

Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü KABUKÇU yaptığı açıklamada yarışmanın yapılış amacından bahsetti ve; “Görevi, toplumu din konusunda aydınlatmak olan Başkanlığımız mensupları olarak toplumumuzda farkındalık oluşturulması elzem olan konular üzerine yoğunlaşıyor ve çalışmalarımızı bu minvalde gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı. Kabukçu, yarışmanın yapılış amacıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Afyonkarahisar Valiliği tarafından 2020 yılı “Sevgi Yılı” olarak belirlenmiş ve “2020 Afyonkarahisar Sevgi Yılı” projesi hazırlanmıştır. Afyonkarahisar İl Müftülüğü olarak bu proje kapsamında “Selamı Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” ismiyle bir proje hazırladık. Bu projenin amacı; günümüzde kaybolan veya kaybolmaya yüz tutmuş manevi değerleri halkımıza tekrar hatırlatmak, bu noktada bir farkındalık oluşturmak, fertleri ve dolayısıyla bütün toplumu olumsuz etkileyen pek çok durumun önüne geçebilmek adına sevgi, saygı, selamlaşma gibi evrensel değerleri sürekli gündemde tutmak ve aile içinden başlayarak topluma yayılan bir dil geliştirmektir. Bu yüzden de yarışmamızın konusunu, birbirimiz arasındaki sevgi, saygı ve kardeşlik duygularını güçlendirme noktasında çok önemli bir anahtar kavram olan “Selamlaşma” olarak belirledik. Ülkemizde ve dünyada yayılmış olan Covid-19 salgın hastalığıyla mücadele kapsamında yapılan faaliyetler kısmen durdurulmuş olsa da halkımıza yönelik bilinçlendirme çalışmalarımız imkânlar ölçüsünde ve gerekli tedbirler alınarak hız kesmeden devam etmektedir. İşte bu çalışmalarımızdan bir tanesi de din görevlileri arası düzenlemiş olduğumuz hutbe yarışmasıdır.”

Söz konusu yarışma Afyonkarahisar il ve ilçe müftülüklerinde görev yapan din görevlilerine yönelik gerçekleştirildi. “Selamı Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” projesinin mart ayı konusu olarak belirlenen “Selamı Yayalım” konu başlığı çerçevesinde düzenlenen yarışmada ilk olarak merkez ve ilçe birincileri belirlenerek, ilçe birincileri arasından il birincisinin belirlenmesi şeklinde ikinci adım gerçekleştirildi. Düzenlenen yarışmanın ödülleri ise birinciye tam altın, ikinciye çeyrek altın ve üçüncüye gram altın olarak belirlendi.

Dereceye girenler ödüllerini İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun elinden aldı.

Düzenlenen hutbe yazma yarışmasında,  Afyonkarahisar İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı Süleyman Şahin birinci olurken, Şuhut İlçesi Mahmut Köyü Mahmut Sultan Camii İmam-Hatibi Mustafa Şanlı ikinci, Bolvadin İlçesi Rüştiye Camii İmam-Hatibi Muzaffer Karagüven ise üçüncü oldu.

Dereceye giren görevlilere ödülleri Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu tarafından makamında takdim edildi. İlimden, eğitimden, okumanın ve yazmanın öneminden bahseden Kabukçu; “Elbette yarışmaya başvuran her bir görevlimizin kaleme aldığı hutbeler değerlidir. Ortada verilmiş bir emek vardır. Ancak işin tabiatı gereği yarışma komisyonumuz bir karar vermiş ve şahsınıza ait hutbeler dereceye girmiştir. Ben de sizleri bundan sonraki süreçte de ilimden, okumaktan ve yazmaktan vazgeçmemeniz temennisiyle tebrik ediyor ve başarılarınızın devamını diliyorum. Ayrıca bu güzel çalışmanın gerçekleştirilmesinde yoğun mesai harcamış olan mesai arkadaşlarım başta olmak üzere tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” diyerek dereceye giren yarışmacılara ödüllerini takdim etti.