10.03.2020

“O’nun Gibi Yaşamak”Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması’na yoğun ilgi

Afyonkarahisar’da “O’nun Gibi Yaşamak”Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması’na yoğun ilgi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı düzenlenen umre ödüllü “Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması” Afyonkarahisar’da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Hz. Peygamber’in hayatına dair farkındalık oluşturmak, Başkanlığın gençlere yönelik hizmetlerini tanıtmak ve bu hizmetlere ivme kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışma, 7 Mart 2020 tarihinde saat 14.00’te üniversite öğrencileri arasında yapıldı.
"Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması" kapsamında AKÜ Afyon Meslek Yüksekokulunda sınava giren 449 üniversiteli genç, umre ödülü için ter döktü.
Diyanet İşleri Başkanlığınca üniversite öğrencileri arasında Hz. Peygamber sevgisini ve örnekliğini canlı tutmak, Mevlid-i Nebi haftasına ilişkin farkındalık oluşturmak ve Başkanlığın gençlere yönelik hizmetlerine ivme kazandırmak amacıyla Mevlid-i Nebi etkinlikleri çerçevesinde ülke genelinde “Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması” düzenlendi. Yarışma ile gençlerin bilgi seviyelerini ölçmekten ziyade yarışma vesilesiyle Hz. Peygamber’i tanıma, O’nun mesajını anlama, gençlerin milli ve manevi duygularını geliştirme ve Diyanet İşleri Başkanlığının çalışmalarıyla tanıştırma hedeflendi. Bu kapsamda Afyonkarahisar’dan yarışmaya 1101 öğrenci başvurarak, 449’u AKÜ Afyon Meslek Yüksek Okulunda gerçekleştirilen yazılı sınava katıldı.
Yarışmaya katılanlar arasından 20 gence sinema bileti hediye edilecek.
Afyonkarahisar’da yarışma öncesi ve sonrasındaki hazırlıklar göz doldurdu. Öğrencilerin yarışma için sorumlu tutulduğu, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından “O’nun Gibi Yaşamak” adlı kitap Afyonkarahisar İl Müftülüğünce yarışmaya katılan tüm öğrencilere ücretsiz olarak verilmişti. Sonrasında yarışma kitabının daha iyi anlaşılması amacıyla Afyonkarahisar İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce hazırlanan sorularla, Diyanet Gençlik Merkezi ve KYK yurtlarındaatölye çalışmaları ile kitabıntahlilinin yapılması dikkat çekti. Yazılı sınav sonrasında, katılımcı gençlere kısa bir süre önce açılan Afyonkarahisar İl Müftülüğü Diyanet Gençlik Merkezinde yemek ikram edilmesi ve yazılı sınava katılan öğrenciler arasında yapılacak çekilişle 20 gence sinema bileti hediye edilmesi de gerçekleşen faaliyetler arasında idi.
Yarışmaya dair düşüncelerini ileten Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu,yarışma sürecinde Müftülük olarak etkin bir çalışma yürütmeye çalıştıklarını ifade etti. “Başkanlığımızın gençlik hizmetleri özellikle son yıllarda bir hayli ivme kazanmıştır. Bu yıl ikincisi yapılan Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması, Başkanlığımızın gençlik faaliyetlerini gençlerimize tanıtmak için çok güzel bir vesile olmuştur. Başkanlığımız yarışma neticesinde birinci olan 1 erkek ve 1 kız öğrencimizi umre ile ödüllendirilecektir. Müftülüğümüz de dereceye giren on kız ve on erkek öğrenciye para ödülü verecektir.” diyen Müftü Kabukçu, ülkemizin bütün gençlerinden sorumlu olunduğunun bilinciyle, bu yarışma gibi vesilelerle gençlerin doğru bilgiye sahih kaynaklardan ulaşması için gayret sarf etmeye devam edileceğini iletti.