24.02.2020

Afyonkarahisar Müftülüğünden Engelli Bireylere Yönelik "Evliliğe İlk Adım" Seminerleri

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 81 ilde hayata geçirilen Huzurlu Aile, Güçlü Toplum, Güvenli Gelecek projesi kapsamındaki "Evliliğe İlk Adım" seminerleri Afyonkarahisar İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca düzenlemeye devam ediyor. Bu çerçevede 3. dönemi  başlatılan seminerlerin şubat ayındaki katılımcı grubu işitme engelli vatandaşlarımızdan oluşuyor. Eski Otogar Camii Kur'an Kursu'nda  işitme engelli bireylere yönelik  başlatılan ve 4 hafta sürecek olan seminerlerin açılış konuşması İl Müftüsü Şükrü Kabukçu tarafından gerçekleştirildi.

"Nikah Kopmayan Bir Bağdır."

Katılımcılara bu eğitime gönüllü olmalarından dolayı teşekkür eden İl Müftüsü Şükrü Kabukçu şunları söyledi:

"Evlilik, nikah akti ile evlenmesi uygun olan erkek ve kadının ortak iradesi ile oluşturduğu bir kurumdur. Nikah kopmayan güçlü bir bağdır ve karşılıklı sorumluluklar içerir.  Erkek ve kadın fıtri olarak üzerine düşen görevi yerine getirir.  Biz evlilikle hısım oluruz, hasım değil.  Aynı zamanda birbirimize rakip değil, refik oluruz,  yol arkadaşı oluruz.  Elbette ailede zaman zaman problemler olur. Önemli olan problemler karşısında biz olma bilinciyle ortak bir noktada buluşabilmek ve çözüme ulaşabilmektedir. Bazen eşler arasında istemeden de olsa kırıcı davranışlar olabilir.  Akabinde hemen özür dilemeli, gönül alıcı işler yapılmalıdır. İşte bunlar; bizim yapacağımız en güzel nafile ibadetlerden birisidir."

Nişanlı yada evli olan işitme engelli çiftlerin katıldığı program Müftü Kabukçu'nun konuşmasının ardından il vaizi Ebubekir Çetiner'in verdiği seminerle devam etti.
"Evlilik Ahirete Uzanan Birliktelik" ve "Nikah ve Sorumluluklarımız" konu başlıklarının aktarıldığı seminerler  İl Müftülüğü  engelli koordinatörleri  Asiye Ersarı ile İsmail Aydın'ın işaret dili çevirisi ile katılımcılara aktarıldı.
Şubat ayı itibariyle, işitme engelli çiftlere yönelik planlanan bu seminerlerin her pazar olmak üzere 4 hafta boyunca Eski Otogar Camii Kur'an Kursu'nda devam edeceği kaydedildi.