11.04.2018

500 FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDUK

Türkiye Diyanet Vakfına bağlı olarak hizmet veren KAGEM (Kadın, Aile ve Gençlik Merkezi) tarafından 4 yıl önce başlatılan ekolojik dengenin korunması ve yeşil örtünün genişletilmesi amacıyla “81 İlde KAGEM Ormanları” projesi kapsamında İl Müftüsü Şükrü KABUKÇU öncülüğünde fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi.

“Doğa ile ilgili farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz”

Saraydüzü Köyü mevkiinde gerçekleştirilen etkinlikte, Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü tarafından temin edilen 500 fidan, İlimizde görev yapan imam- hatiplerin ve Türkiye Diyanet Vakfı görevlilerinin yer aldığı 100 kişilik bir gönüllü ekip tarafından toprakla buluşturuldu.

Etkinlikte konuşan İl Müftüsü Şükrü KABUKÇU, “Sizin de dikili bir ağacınız olsun” sloganıyla başlatılan bu proje kapsamında dikilen fidanlarla, doğanın dengesini korumak amacının yanında, doğa ve çevre bilincinin geliştirilmesine katkıda bulunmak ve iklim değişikliği, kuraklık, erozyon konularında toplumsal farkındalık oluşturmak istediklerini belirtti.

“Tüm canlıların onurunu gözetmeliyiz”

İslam’da insanın, doğa ve diğer canlılarla ilişkisinde sorumluluk bilincine sahip olması gerektiğini ifade eden KABUKÇU, yeryüzünün sadece insanlar için değil tüm canlılar için yaratılmış olduğuna vurgu yaptı. İnsanoğlunun yeryüzü halifesi oluşundaki maksadın, yeryüzünü canlıların onurunu gözetecek bir biçimde imar etmek olduğunu sözlerine ekleyen İl Müftüsü, Peygamberimiz (s.a.v)’ın "Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz" hadis-i şerifini hatırlattı.