Kızılören Müftülüğü

19.09.2019

KIZILÖREN İLÇE MÜFTÜSÜ MUSTAFA BİLİCİ GÖREVİNE BAŞLAMIŞTIR

Mustafa Bilici

1979 yılında Konya - Bozkır ilçesinin Dereiçi Mahallesi’nde doğdu. Hafızlığını 1993 yılında Konya’da tamamladı. 1999’da Konya İmam Hatip Lisesi’den, 2003 yılında da Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’den mezun oldu. 2004’de Konya’nın Bozkır ilçesinde imam hatip olarak göreve başladı. 2008’de Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Arap Dili ve Edebiyatı bölümünde yüksek lisansını tamamladı. 2009-2014 yılları arasında Almanya- Münih’de din görevlisi olarak görev yaptı. 2013’de Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan vaizlik sınavını kazanarak Konya’nın Sarayönü ilçesinde bir yıl vaizlik yaptı. Rize Müftü Yusuf Karali İhtisas Eğitim Merkezi’den 2018 yılında mezun oldu ve Antalya’nın Manavgat ilçesine vaiz olarak atandı. Burada bir yıl vaizlik yaptıktan sonra 2019 Eylül ayında Afyonkarahisar Kızılören ilçesine ilçe müftüsü olarak atandı. Halen bu görevi sürdürmektedir. Arapça’nın yanısıra orta seviyede Almanca bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.