10.03.2021

İlçe Müftüsü Ramazan AVCI'nın Miraç Kandili Mesajı

İlçe Müftümüz Ramazan AVCI İslam âleminin Miraç gecesini tebrik ederek, “Miraç, Sevgili Peygamberimizin (s.a.v), amcası Ebû Tâlib’i ve eşi Hz. Hatice validemizi peş peşe kaybetmenin acısını yaşadığı, destek arayışı için gittiği Tâif’ten taşlanarak döndüğü Hüzün Yılı’nda gerçekleşmiştir. Bu yönüyle Peygamber Efendimiz için, Rabbimizin dinini temsil hususunda eşsiz tesellisi; bizler için de paha biçilemez hediyeler ve müjdelerin gönderildiği mucizevi buluşmadır.
Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) Miraçtan bize üç büyük hediyeyle dönmüştür. Birincisi, günde beş defa Rabbimizle buluşma imkânı veren “müminin miracı” namaz, ikincisi, Bakara Suresinin son ayetleri(Amenarrasulü) ve Üçüncüsü ise; tevhid inancına sahip olan herkesin ebedi kurtuluşa ereceği müjdesidir. Bugün bizlere düşen, miracın taşıdığı manayı doğru bir şekilde anlayarak zihnimizi, kalbimizi ve bütün hayatımızı İslam’ın hikmet ve güzellikleriyle tezyin etmektir. Miraç gibi hikmetli bir yolculuğu andığımız ve anladığımız bu mübarek gecede Rabbimize olan imanımızı, Peygamberimize (s.a.v)’e olan bağlılığımızı, namaza olan muhabbetimizi tazelemektir..Bu duygu ve temennilerle Dinarımızda , ülkemizde ve dünyanın dört bir köşesinde yaşayan bütün Müslümanların Miraç kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin, İslam dünyasının içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtuluşuna ve Müslümanların birlik-beraberliğine vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.”dedi .