16.09.2022

GEÇİCİ KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİSİ ALIMI İÇİN SINAV İLANI

DİNAR İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ GEÇİCİ KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİSİ ALIMI İÇİN SINAV İLANI

GEÇİCİ KUR'AN KURSU ÖĞRETİCİSİ SINAVI

2022-2023 eğitim-öğretim yılında İlçemiz müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında ihtiyaç olması halinde görevlendirilmek üzere, Kadın ve Erkek “Geçici Kur'an Kursu Öğreticisi” alımı için sözlü sınav yapılacaktır.

I-BAŞVURU ŞARTLARI
1. İmam-Hatip Lisesi, İlahiyat Önlisans veya İlahiyat Fakültesi düzeyinde dini öğrenim mezunu olmak.
2. Kur’an kursu öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak,
3. 2020 yılı KPSS (DHBT) sınavına girmiş olmak.

II- BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Sınav müracaat formu (müftülüklerden veya web sitemizden alınabilecektir.)
2. T.C. Kimlik numaralı nüfus cüzdan fotokopisi
3. 2020 KPSS (DHBT) sonuç belgesindeki öğrenim durumunu gösterir diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya kurumca onaylanmış sureti
4. 2020 KPSS (DHBT) sonuç belgesi (bilgisayar çıktısı)

5. Fotoğraf (1 adet)

III- SINAV BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE ZAMANI

1. Başvuru yapmak isteyen adaylar 16/09/2022 tarihinden 22/09/2022 tarihine kadar mesai saatleri içerisinde istenen belgelerle birlikte Dinar İlçe Müftülüğüne müracaat edeceklerdir. 23.09.2022 Cuma Günü Saat 15.00’da İlçe Müftülüğümüzde sınava katılacaklardır.
2. Başvurular, ilçe Müftülüğüne şahsen yapılacak olup, bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan veya posta yolu ile yapılan başvurular ile duyuruda belirtilen tarihlerden sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.
3. Sınava katılmayan adaylar sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu durumdaki adaylara ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.

V- GÖREVLENDİRME İŞLEMLERİ

1. Görevlendirmeler, mülakatta başarılı olan kişiler herhangi bir olumsuzluğun olmaması durumunda öncelikle en yüksek puan alandan başlamak suretiyle yapılacaktır. Mülakat sınav puanlarının eşit olması halinde sırasıyla KPSS (DHBT) puanı yüksek olana, hafız olana, öğrenim düzeyi yüksek olana, öncelik verilecektir.
2. Sınav işlemleri sürecinde adayın beyanı esas alınacaktır. Gerçeğe aykırı belge veya beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi görevlendirme yapılması halinde de görevle ilişiği kesilecektir.
3. Bu duyurudaki şartlar, bu sınav ve bu sınava bağlı yerleştirmeler ile ilgilidir.