26.10.2021

Bekir AVCİL (1973-1978)

01.07.1923 tarihinde Afyonkarahisar’ın döğer beldesinde dünyaya geldi ilkokulu bitirdikten sonra medrese eğitimi gördü küçük yaşta hafızlık ve dini eğitimine afyon da başlayıp kütahya da tamamladı. Askerlik görevini bitirdikten sonra Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu imtihanı kazanarak Konya İli Ereğli İlçesine Kuran Kursu Öğretmeni olarak atandı. Ereğli de hem görev yaptı hem de Medrese eğitimine devam ederek fıkıh, kelam ve tefsir eğitimini aldı. Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu vaizlik ve müftülük imtihanını kazanarak Aksaray’a vaiz olarak tayin oldu burada 3 yıl görev yaptıktan sonra Afyonkarahisar İhsaniye İlçesine Müftü olarak atandı. Daha sonra Bolvadin, Gördes, Bünyan, Elmalı, Dinar, Banaz ve Sinanpaşa ilçe müftülükleri görevinde bulunan hocamız 05.03.1991 tarihinde vefaat etti. Arapça bilen merhum evli ve beş çoçuk babası idi.

1973-1978 yılları arasında İlçemizde  görev yapmıştır.