21.09.2022

Göreve Başlama Tarihi

Görevden Ayrılma Tarihi

Kemal CENGİZ Çamlıdere - 1951 Yüksek İslâm Enstitüsü 05.09.1994 05.07.1996

1951 yılında Ankara’nın Çamlıdere İlçesi Ahatlar Köyü’nde  doğdu, ilköğrenimini takiben başladığı "hafızlığı" yanında, Medrese usulü "Arapça tahsili" de yaptıktan sonra; orta ve lise öğrenimini 1974 yılında Ankara Merkez İmam-Hatip Okulunda tamamladı. Aynı yıl girdiği İzmir Yüksek İslam Enstitüsünden 1978 yılında mezun oldu. Dini Yüksek Tahsilini yaparken, aynı zamanda İmam-Hatip olarak göreve başlayan Müftümüz Kemal Cengiz, mezuniyetini takiben yurdun çeşitli il ve ilçelerinde Vaiz, İlçe Müftüsü, il Müftü Yardımcılığı ile Almanya/Berlin'de 6 yıl Yurtdışı görevlerinde bulundu. 2006 yılında ilçemizde Müftü olarak göreve başlayan Kemal CENGİZ 2008 yılında Kırıkkale “İl Müftü Yardımcısı" olarak atandı. Daha sonra Karakeçili İlçe Müftülüğüne atanan Cengiz buradan emekliye ayrıldı. 2007 Yılı Hutbe Yazma Yarışmasında “Birincilik" ödülü bulunan Cengiz “uzmanlık derecesinde” Arapça, orta derecede İngilizce-Farsça bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.