17.07.2017

Milli Birlik Gününde Eller Semaya Açıldı

Cesaretiyle destan yazan Türk Milletinin darbe girişimine gösterdiği direnişin yıl dönümü olan “ 15 Temmuz Şehitleri Anma ve Milli Birlik Günü etkinlikleri binlerce vatandaşın katımlıyla Cumhuriyet Meydanında gerçekleşti.

Törene Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Siyasi Parti Temsilcileri, İl Müdürleri, Sivil Toplum Temsilcileri ve diğer protokol üyeleri ile binlerce vatandaş katıldı

Tören alanına gelen vatandaşlar Afyonkarahisar Mehteran Takımının gösterisi ile karşılandı.

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan tören Karaman Camii İmam-Hatibi Osman Aykan’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti. Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından İl Müftümüz Şükrü Kabukçu’nun tüm şehitlerimiz ve ülkemizin selametine ettiği duaya amin denildi.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’dan yaptığı konuşma tören alanındaki tüm katılımcılar tarafından ilgi ile izlendi.  Ardından darbe girişimine karşı gösterilen direniş sırasında gazi olan kişiler yaşadıklarını vatandaşlar ile paylaştı.

Törende Valimiz Mustafa Tutulmaz tören alanında hazır bulunan coşkuluğu topluluğa hitapta bulundular.  Sayın Valimiz hitabında “Geçen yıl bu saatlerde Türkiye’de bir belirsizlik vardı. Türkiye’nin değişik illerinde hainler Türkiye’nin yönetimine el koyma düşüncesindeydi. Ancak halkımız, her bölgede onların karşısına gazi ve hatta şehit olmayı göze alarak çıktılar. Aslında o gün büyük bir destan yazıldı. Yani darbe girişimi yok gibi görünen bu girişimin arkasında stratejik olarak farklı amaçlar vardı. Belki fiili olarak Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef almışlardı. Belki görünürde Anayasal kuruluşları, seçilmiş insanları hedef almışlardı. Ancak onun arkasında tamamen Türkiye hedeflenmişti.” diyerek sözlerini sürdürdü.

Sabah namazının kılınmasının ardından tören sona erdi.