11.03.2020

“Evliliğe İlk Adım” Seminerleri Katılım Belgeleri Verildi

Afyonkarahisar’da engelli bireylere yönelik planlanan “Evliliğe İlk Adım” seminerlerinin kapanış programı ve belge takdimi Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut’un katılımıyla gerçekleşti. Görme engelli Aynur Yıldız’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, İl Müftü yardımcısı Sevdegül Çekiç, “Evliliğe İlk Adım” seminerlerinin 3. döneminde Türkiye’de ilk defa tamamı işitme engelli bireylerden oluşan gruba eğitim verildiğini kaydetti. Ardından İl Müftüsü Şükrü Kabukçu katılımcıların yoğun ilgi ve alakalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 4 hafta boyunca aralıksız katılımlarından dolayı teşekkür etti. “Sizlerle bir araya gelmekten ve sizlerin bu eğitimin bir parçası olduğunuzu görmekten tarifsiz sevinç içerindeyim Gönül diliyle konuşan, akıl kulağıyla işiten aslında hikmete hakikate en kolay erenlerdir.” diye sözlerine başlayan Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut ise, şöyle devam etti:
“Aile hepimiz için aslında dünya cennetimiz. Sizlerin bu gayreti. yuvaları cennete çevirmek. Rabbimden niyazım sizin olduğu gibi, sizden sonra gelecek olan nesillerin yuvası bir cennet yuvası olsun. Bu cennet bizi ahiret cennetine taşısın. Bu projenin amacı da hepimizin ailesinde oluşturduğu huzurla toplumu güçlü kılıp halka halka komşulara ulaşacak, komşularla büyüyen huzur toplumu güçlü kılıp, çocuklarımızı güvenli bir geleceğe götürmektir.