23.11.2018

MURAT KAYA

Dedeleri Ahıska bölgesinden hicret etmiş olan İlçe Müftüsü Murat KAYA, 06.07.1982 Konya Ilgın İlçesi Mecidiye Mahallesi doğumlu olup ilkokulu Ilgın’da okumuş hıfzını D.İ.B. Konya Meram Dere Kur’an Kursunda 1996 yılında ikmal etmiştir.

İmam-Hatip lisesini Ilgın’da tamamlayarak 2002 yılında şimdiki ismi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni kazanmış, ilahiyat eğitimi devam ederken 10.05.2005 yılında Konya Ereğli İlçesi Bağdatlı Camii’de müezzin –kayyım olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’ndaki görevine başlamış bu vetirede farklı hocalardan hadis ve Arapça dersleri okuyan ilçe müftüsü hali hazırda Necmettin Erbakan Üniversitesi Hadis Ana Bilim Dalı’nda Yüksek Lisans yapmaktadır.

2008 yılında Konya Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi’ni kazandıktan sonra 2011 yılında mezun olmuş bir yıl Konya Tuzlukçu İlçesinde müezzin olarak görev yaptıktan sonra Aydın Buharkent İlçesine ilçe vaizi olarak ataması yapılmış, iki yıla yakın Konya Akşehir İlçesinde vaizlik görevinin ardından 2015 yılında Konya Halkapınar İlçesine ilçe müftüsü olarak ataması yapılan ilçe müftümüz 21.11.2018 tarihinde Afyon Sinanpaşa Müftülüğü’ndeki görevine başlamış bulunmaktadır.

İlçe müftüsü Murat Kaya evli olup üç çocuk babasıdır. Arapça ve kısmen İngilizce   bilmektedir.