11.03.2019

ALLAH İNSANLARIN CİNSİYETİNE DEĞİL KULLUĞUNA BAKAR

Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından 08 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle gerçekleştirilen konferansta konuşan Ankara İl Müftülüğü Vaizi Hatice Erdoğan “Adalet terazisinin en hassas noktası kadın ve erkek arasındaki adalet çizgisidir.” şeklinde konuştu.

Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından, İl Müftülüğü Konferans Salonunda 08 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir konferans düzenlendi. Kur’an Kursu öğretici ve öğrencilerine yönelik konferansta Ankara İl Müftülüğü Vaizi Hatice Erdoğan konuştu.

Programda, Afyonkarahsar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu  bir açış konuşması yaptı. Konuşmasında,  ailenin ve toplumun temel unsurunun kadın olduğunun altını çizen Kabukçu, toplumdaki her bireyin yetişmesinde annelerin çok önemli bir rolü olduğunu belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

Kadına yönelik şiddeti kadınların sevgisi önleyecek

“Toplum, kadınlarımızın eseridir. Toplumda sevgiyi hâkim kılmak için yetiştirdiğiniz çocukları koşulsuzca sevin, her fırsatta sevginizi gösterin. Kadına yönelik şiddetin önlenmesinin en önemli ve ilk adımı öncelikle sevgi ve merhamet dolu bir annenin kollarında büyümüş bireyler yetiştirmektir. Unutulmamalıdır ki sevgisiz büyümüş her birey, şiddet de dâhil olmak üzere her türlü olumsuz davranışa sürüklenmeye adaydır.”

Allah, insanları cinsiyeti ile değil kul olarak değerlendirir

Programda konuşan Ankara Müftülüğü Vaizi Hatice Erdoğan, “Allah insanlar üzerinde kadın- erkek ayrımı yapmaz. Kul olmaya bakar. Mahşer günü bir kula kadın ya da erkek olduğu için imtiyaz göstermez.” şeklinde konuştu ve ekledi: “Allah, kadın ya da erkek yaratacağım demedi. “Yeryüzünde bir halife yaratacağım.” dedi. İnsan yeryüzünün şerefli halifesidir. Bu, ben kadın ya da erkek olduğum için değil, insan olduğum için değerliyim manasını taşır.”

Sorumluluğu taşıyamadığımız için kadınlar mağdur oldu

Vaiz Hatice Erdoğan konuşmasının devamında, toplumda kadın- erkek ilişkilerinin adalet terazisinin en hassas çizgilerinden biri olduğuna değindi. Allah’ın insanlara adalet dengesinin bozulmamasını emrettiğini belirten Erdoğan, “Allah adildir, adil sıfatını kulları üzerinde görmek ister. Biz bu sorumluluğu taşıyamadığımız için, kadınlar mağdur oldu. İlişkilerimizi kadınlık- erkeklik üzerinden değil, Allah’ın emrettiği üzere adalet bilinci üzerinden kurmalıyız.” ifadelerini kullandı. “ İslam’da ikilik yoktur” diyen Erdoğan, “İnsanlar sorumlulukta olduğu kadar doğuştan getirdikleri temel haklar bakımın eşittirler. Allah katında değerli olmanın yolu takvadan geçiyor” şeklinde konuştu.

Konferans programı Vaiz Erdoğan’a Hattat Karahisari Hatlı Yasin-i Şerif hediyesi takdiminin ardından sona erdi.