25.11.2018

15 TEMMUZ’UN CESUR GENÇLERİNİ ANLAMAK İÇİN HZ. ALİ’YE BAKIN

Mevlid-i Nebi Haftası çerçevesinde Afyonkarahisar’da bir konferans veren Dr. Elif Arslan; “Hicret esnasında Peygamberimizin yatağında yatarak müşrikleri oyalayan Hz. Ali’yi anlamayanlar, 21. yy’da tankların altına yatan gençleri anlayamazlar, anlamayacaklar” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Süreli Yayınlar ve Kütüphaneler Daire Başkanı Dr. Elif Arslan tarafından 2018 yılı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri çerçevesinde “Hz. Muhammed ve Gençlik” temalı bir konferans gerçekleştirildi.

Bizim varımız yoğumuz gençlerimizdir

Afyonkarahisar İl Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasında “Gençlerimiz, bizim varımız, yoğumuz, geleceğimizdir” diyen İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, doğal afetlerde kendi canlarını evlatlarının yaşaması uğruna feda eden, cansız bedeninin altında yavrusu canlı olarak kurtarılan anneleri örnek göstererek, Müslüman toplumların gençleri aynı duyarlılıkla ve merhametle korumasının gerekliliğine işaret etti ve ekledi:

Gençlere, ruhlarını incitmeden yol gösterin

“Gençlerimizin sağlıklı gelişimleri için,  gençlik çağının özelliklerini iyi bilmemiz, onlarla sıkı iletişim halinde olmamız, bunun yanında çağımızın getirdiği gelişmeleri takip etmemiz şarttır. Gence, senin karşındayım değil, Efendimiz (s.a.v)’ın yaptığı gibi senin yanındayım mesajı vermek, birey olduklarını unutmayıp hak ettikleri saygıyı göstermek onları kazanmamızın en önemli yoludur. Onları ruhlarını incitmeden davranışına yönelik yol göstermek, rehberlik etmek biz din görevlilerinin yükümlüğüdür. Çünkü gençlerimiz bu dönemi ne kadar sağlıklı ve İslam’ın çizdiği çerçevede geçirirse, o kadar sağlıklı ve şahsiyetli bir yetişkin olacaklardır.”

Gençlerin enerjisi sosyal faaliyetlere kanalize etmeliyiz

Gençlerimize örnek olarak bir şahsiyet ararken Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’dan daha inanılır, daha güvenilir, daha güzel bir örnek  olmadığını vurgulayan Daire Başkanı Dr. Elif Arslan, “Efendimiz daha gençliğinde Hilf’ul Fudul isimli mazlumların haklarını savunan ve destek olan bir cemiyetin kuruluşunda önder olduğunu görüyoruz. Peygamberimizin genç yaşında böylesi güzel işlere önayak olması, bize gençliğin enerji ve dinamizmini, mertlik ve çevikliğini hayır işlerine, sosyal faaliyetlere kanalize etmemizin, onların toplumsal sorunlara duyarlılığını artırmaya yardımcı olarak şahsiyetlerinin gelişmesine zemin hazırladığını anlatmaktadır.” şeklinde konuştu.

Mutluluk ve huzur hangi çabaların içinde gizlidir?

Konuşmasının devamında inancından vazgeçmesi için yapılan bütün tekliflere karşı “Bir elime güneşi, diğer elime ayı verseniz ben bu yoldan dönmem” diyen Efendimizin bu kararlılığının 21. yy’da günübirlik yaşayan, ne istediğini bilmeyen, hiçbir şeyden tatmin ve mutlu olmayan insana huzurun ve mutluluğun hangi amaç ve çabaların içinde gizli olduğunu haykırdığını belirten Arslan sözlerini şöyle sürdürdü

Gençlerimiz, Rabbimizin müjdesi olduklarını unutmasınlar

Birtakım sorgulamaların, gelgitlerin yaşandığı fırtınalı bir dönem olan gençlik ömür sermayesinin en önemli kazanımdır. Peygamberimiz, kişi ahiret yolculuğunda gençlik dönemini nerede tükettiği ile ilgili sorguya çekilmeden yoluna devam edemeyecektir. Hesap günüde arşın gölgesinde gölgelenecek olan yedi sınıftan biri, neşe ve huzuru rabbine ibadette arayan, ona kulluk ederek tertemiz bir hayat geçirenlerdir. Gençlerimiz, Rabbimizin bu müjdesi olduklarını unutmasınlar.”

Hz. Ali, sadece 12 yaşındaydı

“Genç denilince aklına deneyimsizlik gelenler yanılıyor” şeklinde konuşan Dr. Elif Arslan, “Hz. Muhammed (s.a.v.), Mekke’den Mediye’ye hicret edeceği sırada müşrikler gittiğini fark etmesin diye gece yatağında yerine yatmak isteyen Hz. Ali, sadece 12 yaşındaydı. Hz. Ali’yi anlamayanlar 21. yy’da gençlerin tankların önüne yatmasını da anlayamazlar, anlamayacaklar.” diyerek 15 Temmuz’un genç kahramanlarının imanlarından aldıkları cesarete dikkat çekti.

Konferans sonrasında Kız İmam Hatip Liselerinde eğitim alan ve KYK Yurdunda barınan öğrencilere buluşan Dr. Elif Arslan, Mevlid- Nebi haftası etkinlikleri ile ilgili bilgi vererek "Hz. Peygamber ve Gençlik" başlıklı bir sunum yaptı.