13.10.2018

ALMAN KADIN KUR’AN’A SARILIP SON NEFESİNİ VERDİ

Afyonkarahisar Sarıkız Kur’an Kursunda hafızlık eğitiminin tamamlayan 24 öğrenci için düzenlenen Hafızlık İcazet Merasiminde konuşan Daire Başkanı Sema Yiğit; gurbetçi bir müslüman ve hıritistiyan eşi ve kayınvalidesinin yaşadığı çarpıcı değişimi paylaşarak davetlileri duygulandırdı.

Afyonkarahisar Sarıkız Kur’an Kursunda hafızlık eğitiminin tamamlayan 24 öğrenci için Hafızlık İcazet   Merasimi yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Dünya Müslüman Azınlıklar Daire Başkanı Sema Yiğit, Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldığı merasim, Grand Derya Düğün ve Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.  Hafızları, bu mutlu günlerinde aile ve yakınları da yalnız bırakmadı.

Asıl hafızlık şimdi başlıyor

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende açış konuşması yapan Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, ” Hafızlık zor bir yoldur, mühim bir tercihtir. Sabır, emek ister, disiplin ister. Üstad Necip Fazıl Kısakürek,  “Namaz camiden çıkınca, Hac Mekke'den dönünce, Ramazan oruç bitince başlar."  der. Bu minvalde icazetlerini alan öğrencilerimiz için hafızlık asıl şimdi başlıyor. Kur’an-ı Kerimin metnini olduğu kadar anlamını da taşıyacaksınız. Bu sebeple, her ne olursa olsun araziye uymayın. Her zaman hayatta varolan yanlışları düzeltme çabası gösterin.” şeklinde konuştu.

Tanıdığımız tanımadığımız nice insanın kardeşiyiz

Programdaki konuşmasında birlik ve beraberlik bilinci üzerine duran Dünya Müslüman Azınlıklar Daire Başkanı Sema Yiğit, “Rabbimiz bizi öyle bir dinin mensubu, öyle bir Rasulün ümmeti kıldı ki tanıdığımız tanımadığımız nice insanın kardeşiyiz. Bugün burada bizi bir araya getiren ne mutlu ki, Rabbimizin kelamıdır. “ dedi.  Hafız olan öğrencileri, ailelerini ve hocalarını tebrik eden Yiğit, hafızlara seslenerek  “Siz Kur’anı hıfzettiniz, Kur’an’da sizi hıfz edecek, Kur’an’ın şemsiyesi altında hayatınıza devam edeceksiniz” şeklinde konuştu. Kur’an-ı Kerim’in inzal sürecinde, sahabenin okudukları ayeti tatbik etmeden yeni ayete geçmediklerini belirten Sema Yiğit, bu bağlamda Hz. Ömer’in ‘Bakara süresini 10 yılda tamamladım’ sözünü de hatırlatarak, Kur’an’ın bize yüklediği sorumluluğun altını çizdi.

İman değişim demektir

“İman değişim demektir. İnsan, İslamiyeti yaşadıkça değişmiyorsa orada bir sorun var demektir” diyen Daire Başkanı Yiğit, Almanya’da yaşayan bir ailenin İslamla müşerref olduktan sonra yaşadığı değişimi örnek olarak sundu.  Almanya’ya işçi olarak çalışmaya giden bir vatandaşımızın, orada Hıristiyan bir hanım ile evlenip ardından Türkiye’de görev yapan bir din görevlimizden İslamiyeti anlatan kitaplar istediğini anlatıyor. Bu beyefendinin Türkiye’ye tatile geldiğinde, Hocamızın bu kadar çok kitabı neden istediği sorusuna verdiği şu cevabı davetlilerle paylaştı:

Hıristiyan eşimden çok utandım ve dinimi bilmek istedim

“Hıristiyan olan eşimi İslamiyete davet ettim. O da, ‘Yahudileri havrada, Hıristiyanları kilisede görüyorum. Senin ibadet için bir yere gittiğini, dininle ilgili bir şey yaptığını görmedim. Senin dinin nasıl bir din ki ben bu dine mensup olayım?’ diye sordu. Çok utandım ve senden bu kadar çok kitap istedim. Dinimi öğrendikçe değiştim. Kafamda adeta şimşekler çaktı.

Alman kayınvalidem kalbinde Kur’an ile son nefesini verdi

İçkiyi ve diğer kötü alışkanlıklarımla bıraktım, olumsuz çevremi de değiştirdim. Bendeki bu değişime şahit olan ve İslamiyeti öğrenen eşim de Müslüman oldu. Ölmek üzere olan yaşlı kayınvalidem de bizim yaşantımızdan çok etkilendi ve ‘İnsanı böyle değiştiren ancak hak bir din olabilir’ diyerek Kuran’ı Kerim’i bağrına basarak İslamiyetle şereflendi.  Kayınvalidem “Rabbim neyle geldin diye sorarsa, Kur’an’ı  tutup, ‘ömrüm yetmedi sana kitabınla geldim’ diyeceğim”  dedi ve son nefesini verdi.”

Biz de Rabbimize, hayallerimizde Kur’an ile sana geldik diyelim

Paylaştığı bu gerçek yaşam öyküsünü ardından duygusal anlar yaşayan davetlilere seslenen Sema Yiğit, “Rabbimiz sorduğunda; biz de sana sadece zihnimizde değil, kalbimizde ahlakımızda, zihnimizde, hayallerimizde ve rüyalarımızda Kur’an ile geldik diyelim inşallah” duası ile konuşmasını tamamladı. Tören, hafızlara icazet belgelerinin verilmesi, hafızları yetiştiren Kur’an Kursu Hocalarına çiçek takdimi ve İl Vaizi Müzeyyen Kabukçu’nun yaptığı duanın ardından sona erdi.