09.10.2018

HAFIZ ALİ DALYAN: “MAAŞIM 100 LİRAYKEN 600 LİRAYA ELMALILI HAMDİ YAZIR’IN TEFSİRİNİ ALDIM”

Bu yıl “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler” teması ile kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Afyonkarahisar’daki evinde ziyaret edilen emekli din görevlisi Hafız Ali Dalyan: “Maaşım 100 lirayken, 600 liraya Elmalılı Hamdi Yazır’ın tefsirini aldım.” diyor.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası teması bu yıl “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler” teması ile kutlandı. Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından ömrünü din hizmetine adamış emekli din görevlilerimiz evlerinde ziyaret edildi ve vefat etmiş emekli din görevlilerimiz için kabristan ziyaretleri gerçekleştirildi.

Siyah- beyaz fotoğraflarla mazi yadedildi

İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun da yer aldığı ekibimizin; evinde ziyaret ettiği emekli din görevlisi Hafız Ali Dalyan; din konusunda kendini geliştirmek için maaşı 100 lirayken, 600 liraya hiçbir tereddüt yaşamadan Elmalılı Hamdi Yazır’ın tefsirini satın aldığını anlatıyor. Maziden kalma fotoğraflar ışığında, geçmişin yad edildiği ziyarette, darbe dönemlerinde din görevlisi olmanın zorluklarına değinen Dalyan Hoca’nın anlattıkları ile duygulu anlar yaşayan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, “Biz sizin bıraktığınız mirası kullanıyoruz. Sizin zor günlerde sahip olduğunuz görev aşkı bizim önümüzde en büyük örnektir. “ diyerek minnettarlığını dile getiriyor.

Görev yaptığı caminin adıyla anılıyor

İstanbul Dülgerzade Camiinde, hafızlığını tamamladığını anlatan 1934 doğumlu emekli İmam- Hatip Mehmet Sinan, yaklaşık 30 yıl boyunca Yeşil Camide görev yapmış. Görevindeki titizliği ile tanınan Sinan, bir zaman sonra görev yaptığı caminin adıyla “Yeşil Hoca” olarak anılır olmuş. Kur’an eğitiminde de bir o kadar titiz olan Mehmet Sinan, kendi disiplinini aktardığı hafızlar yetiştirmiş.

Ailede din eğitiminin kıymeti

Ahmet Arısoy Hoca, ilerlemiş yaşına rağmen capcanlı bir zihinle karşılıyor din görevlilerimizi. Nezaketi ve beyefendiliği ile görevlilerimizi evinde misafir eden Arısoy Hoca, 1964 yılında Değirmenayvalı Kasabasında göreve başlamış. İki yıl sonrasında Arap Mescidi Camiine atanmış ve 1995 yılına kadar bu camide görev yaparak emekli olmuş. Aile içinde çok verimli bir din eğitimi alan, amcası tarafından hafızlık okuttuğu Arısoy Hoca, konuşmasında ailede verilen sevgi, güven ve hoşgörü temelli din eğitiminin önemine dikkat çekiyor.

Onlara ne çok şey borçlu olduğumuzu hatırladık ve hatırlattık

Ziyaretler hakkında bilgi veren Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, “Bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftasında, zor dönemlerde ömrünü bin bir fedakârlıkla ve cesaretle din hizmetine adamış büyüklerimizi andık, vefat etmiş büyüklerimize kabir ziyaretinde bulunduk. Yaşayan büyüklerimizi evlerinde ziyaret ettik, sıhhati yenide olan emeklilerimizi yaptığımız kahvaltı programında ağırladık. Onlara ne çok şey borçlu olduğumuzu bir kez daha hatırladık, hatırlattık. Kendilerine duyduğumuz sevgi ve bağlılığımızı gösterdik. Bu ziyaretlerimiz ve buluşmalarımız büyüklerimizi olduğu kadar bizleri de ziyadesiyle mutlu etti.” şeklinde konuşuyor.