03.10.2018

EMEKLİ DİN GÖREVLİLERİNE SESLENEN MÜFTÜ KABUKÇU: “BİZİM NESİL SİZİN NESLİN DUASIDIR”

2018 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde emekli din görevlilerine yönelik gerçekleştirilen programda konuşan Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, “Sizler zor zamanlarda fedakârlıkla görev yaptınız. Bizim nesil sizin neslin duasıdır” dedi.

Bu yıl “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler” temasıyla kutlanan 2018 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde 02 Ekim Salı günü Karayolları Parkı Sosyal Tesislerinde bir kahvaltılı program düzenlendi. Afyonkarahisar İl Müftülüğü tarafından emekli din görevlilerimize yönelik bir kahvaltı programına Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da katıldı.

Emekli din görevlileri hasret giderdi

Afyonkarahisar Belediye Başkanlığının katkılarıyla düzenlenen etkinlikte, uzun yıllar İl Müftülüğümüz bünyesinde görev yapmış olan emekli din görevlilerimiz hasret gidererek, bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadı. Emekli din görevlisi Ahmet Aşga’nın, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açış konuşması yapan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, davete icabet eden emekli hocalarımıza teşekkür etti. Uzun yıllar mihrapta görev yapmış emektar bir din görevlisinin oğlu olduğunu belirten Kabukçu, “Bizim nesil sizin neslin duasıdır.” dedi. Günümüzle kıyaslandığında, emekli görevlilerimizin, çok zor şartlarda ve zor zamanlarda, büyük bir fedakârlıkla görevlerini ifa etmiş olduklarına vurgu yapan İl Müftüsü, hocalarımıza şükranlarını dile getirdi.

Din görevlilerimiz,  doğumdan ölüme insanlara eşlik ediyor

Din görevlilerinin mesai mefhumu olmadığının altını çizen Kabukçu sözlerine şöyle sürdürdü:  “Milletimizin bize öyle bir teveccühü var ki, hocalarımızın olmadığı törenlerin eksik olacağı düşüncesindeler. Hocalarımız doğumdan ölüme insanların yanındadır. Çocuğu dünyaya geldiğinde kulağına ezan okutmak için hocalarımızı çağırır, düğününde nikâhı için hocalarımızı davet eder, cenazelerinde yanında ister. Şimdi hizmetlerimiz daha da zenginleşti, çeşitlendi. Camiler, Kur’an Kursları yanında hastanelerde, üniversite yurtlarında, çocuk evlendi, huzurevlerinde din görevlilerimiz manevi destek personeli olarak görev yapıyor. Bu sebeple hepimizin topluma örneklik eden bir hal ve tavır içinde olmamız son derece önemlidir. Eskilerin dediği gibi hâl ve kâl dilimize çok özen göstermemiz gerekiyor.”

“Zor zamanlarda elinizde kor taşıdınız”

Programda din görevlisi olmanın zorluklarına değinen Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, zor zamanlarda görev yapmış olan emekli din görevlilerimize seslenerek “Sizler hafız olarak veya din eğitimi alarak elinizde bir şekilde kor taşıdınız. Geçmiş dönemlerde din görevlisi olmak ve bu görevi yürütmek kolay değildi. Sizler bu hizmetleri yerine getirdiniz ve en azından aktif görevle nihayetlendirdiniz. Kendinizle ne kadar onur ve gurur duysanız haktır.” şeklinde konuştu.

“Camiler, toplumun merkezidir”

Etkinlikte söz alan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, etkinliğe katkı sunmaktan mutluluk ve onur duyduğunu ifade etti. Konuşmasında, camilerimizin toplumsal hayattaki önemine de dikkat çeken Çoban, camilerimizin, yaşanabilen, toplanılabilen mekânlar olabilmesi, hayatımızın merkezinde yer alabilmesi için herkesin çaba göstermesi gerektiğini belirtti.

Programın sonunda Camiler ve Din Görevlileri Haftası anısına, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu tarafından Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a, Hattat Karahisari’ye ait Yasin-i Şerif hattı hediyesi takdiminde bulunuldu.