17.07.2020

15 Temmuz Anma Programı

Vatanımıza ve milli irademize karşı haince planlanan darbe girişiminin 4. yıl dönümünde, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma etkinliklerine 13 Temmuz 2020 Cuma günü İlçemiz kapalı Pazar yerinde Cuma namazı öncesi şehitlerimizin ruhuna ithafen okunan Kur’an tilaveti ve mevlid-i şerif kıraatı ile başlanıldı.

Hafta boyunca Din Görevlilerimiz ve Kur’an Kursu Öğreticilerimiz tarafından halkımız da teşvik edilerek duası 15 Temmuz gecesi yapılmak üzere hatim programları tertip edildi.

İlk olarak ilçe şehir kabristanında şehitlerimizin mezarların başında Kur’an tilaveti yapılarak İlçe Müftümüz Mehmet Güler tarafından duası edildi.

İlçe Müftülüğümüzce 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıldönümü dolayısıyla İlçemizdeki tüm camilerimizde öğlen namazı öncesi “15 Temmuz Şehitleri Anma ve Mevlid Programı” yapıldı.

Ulu Camiinde İlçe Müftülüğümüz tarafından şehitlerimizin ruhuna ithafen Kur’an tilaveti ve mevlid-i şerif kıraatı gerçekleştirildi.

Kaymakamımız Eflatun Can Tortop, Belediye Başkan Mustafa Çöl ve beraberindeki heyet ile ilk olarak şehidimiz Gökhan Orhan’ın ailesine taziye ziyareti gerçekleşti. Buradan Gazimiz Halil Erdem’in evine giden heyet kendilerini ziyaret ederek bu özel günde kendilerini yalnız bırakmadılar.

Sandıklı Belediyesi önünde bulunan.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda sosyal mesafe kurallarına uygun, maske ve hijyen tedbirlerinin de gözönünde bulundurularak düzenlenen programa; Kaymakamımız Sayın Eflatun Can Tortop, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Garnizon Komutan V. Çağdaş Dirik, Jandarma Komutanı İhsan Doray, İlçe Emniyet Müdürü Hanifi Savur, İlçe Müftümüz Mehmet GÜLER, İlçe Protokolü, STK temsilcileri ve aziz vatandaşlarımız katıldı.

Anma programı; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın barkovizyondan canlı yayınlanan halkımıza hitaben konuşması ile başladı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı; Hocafakih Cami İmam-Hatibi Bekir ALTIN Hocamızın Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Ardından, Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Çöl ve Kaymakamımız Sayın Eflatun Can Tortop’un açılış konuşmalarıyla devam etti.

Program ney dinletisi, şiirler, ve Müftülüğümüzün ilahi korosunun hazırlamış olduğu ilahi ve kasidelerle coşkunun zirveye ulaştığı gece,  İlçe Müftümüz Mehmet Güler tarafından şehitlerimizin aziz ruhlarına ve milletimizin birliğine ve bütünlüğüne okumuş olduğu dualar ile devam ederek bütün camilerimizden 00:13’te salalar verildi. 03:30-04:30 saatleri arasında Cami görevlilerimiz tarafından tutulan demokrasi nöbeti ile  program sonlandırıldı.