08.07.2020

2020 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban

Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ

“Bu yıl Koronavirüs tedbirleri kapsamında kurban kesim ve dağıtım gerçekleştireceğimiz ülke sayısı ve ülkelere götüreceğimiz gönüllü sayısında azalma olsa da yurt dışında 100 kadar ülkede müşavirlerimiz, ataşelerimiz, din görevlilerimiz, koordinatörlerimiz ile ilgili ülkelerdeki dinî idareler ve yerel paydaşlarımızın destekleriyle güvenli bir şekilde milletimizin kurbanını keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız.”

“Milletimizin Türkiye Diyanet Vakfımıza olan güveni her geçen gün artmaktadır”

Başkan Erbaş, 2019 yılında Türkiye Diyanet Vakfı’na emanet edilen 453 bin 560 hisse kurbanın yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 424 kesim noktasında, yurt dışında 149 ülkenin 423 bölgesinde bizzat gönüllü ve görevlilerin nezaretinde kesildiğini ve ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını kaydetti.

“Vakfımıza emanet edilen kurban vekaletlerinde her yıl düzenli artış olmaktadır. Bu durum, her geçen gün milletimizin Türkiye Diyanet Vakfımıza olan güveninin arttığını göstermektedir” diyen Başkan Erbaş, “Milletimizin destek ve teveccühüyle geçen yıl aldığımız bağış rakamlarının üzerine çıkarak, yurt içinde ve yurtdışında 20 milyonu aşkın mazlum, mağdur, muhtaç ve sığınmacı insanlarımıza halkımızın iyilik elini ulaştırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

“TDV vekaletle kurban bedeli, yurt içi 975, yurt dışı 825 TL”

2020 yılı vekaletle kurban bedellerini açıklayan Başkan Erbaş, “Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl vekâlet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içi 975 TL; yurt dışı 825 TL olarak belirledik” dedi.

Başkan Erbaş, TDV’nin vekaletle kurban organizasyonuna destek vermek isteyenlerin www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden online olarak bağış yapabileceklerini ifade ederek, şunları söyledi:

“Vatandaşlarımız mobil bağış uygulamamızdan kurban vekâletlerini verebilecekleri gibi; il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, din görevlileri, tüm PTT şubeleri ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla da Türkiye Diyanet Vakfı kurban programına katılım sağlayabilirler. Vatandaşlarımız 0 312 416 90 00 numaralı telefondan arayarak kurban vekâleti hakkında detaylı bilgi alabilir. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız da din hizmetleri müşavirlikleri ve ataşelikler ile bu ülkelerdeki cami dernekleri ve din görevlisi hocalarımız vasıtasıyla kurban bağışlarını güvenle yapabilirler.” dedi.

Sandıklı İlçemizden 2019 Yılında 302 adet vekaletle kurban bağışı yapılmıştır.