02.06.2020

Sandıklı’da 74 Gün Sonra İlk Cuma Namazı Kılındı

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs  (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında 16 Mart 2020 tarihinden itibaren salgın/hastalık kontrol altına alınıncaya kadar ülke genelindeki bütün cami ve mescitlerde cemaatle vakit namazlarının ve Cuma namazlarının kılınmasına ara verilmişti.

İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelge doğrultusunda  29 Mayıs 2020 Cuma gününden itibaren ibadete ara verilen camilerimizin tekrar toplu olarak ibadete açılmasının akabinde Sandıklı ilçemizde Cuma Namazı kılınması için belirlenen camiler ve yerlerde sosyal mesafe ve maske kuralına riayet edilerek ilk Cuma namazı kılındı.

Sandıklı İlçe Müftülüğüne bağlı bütün camilerde ve Sandıklı Kapalı Pazar yerinde sosyal mesafe kurallarına uyularak kılınan Cuma namazı, camilerin, içinin yanı sıra avlularında ve bahçelerinde de kılındı.

Sandıklı Kapalı Pazar yerinde, Sandıklı İlçe Kaymakamı Eflatun Can TORTOP, İlçe Müftüsü Mehmet GÜLER ve vatandaşların katıldığı Cuma namazı İlçe Vaizimiz Tevfik SAVCU tarafından kıldırıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıkladığı kurallar çerçevesinde kapıda karşılanan vatandaşlarımız, maskelerini takıp Cuma namazı için belirli mesafe gözeterek kendileri için hazırlanan yerlerde saf tuttu. Sosyal mesafeye uyma konusunda görevliler tarafından sık sık uyarılan vatandaşlarımız Cuma namazı akabinde görevlilerin nezaretinde evlerine dağıldı.

İki buçuk ay aradan sonra camilerine kavuşmanın heyecanını yaşayan müminler seccadelerini evlerinden getirerek Sandıklı Kapalı Pazar Yeri, Merkez ve köylerdeki camileri doldurdu.

Cuma namazı sonrası bu günlere kavuşmamızın bir şükür ifadesi olarak da Sandıklı İlçe Müftülüğü olarak İlçemizde Şükür Kurbanı kesilmiş, ihtiyaç sahibi kardeşlerimize takdim edilmiştir.