23.04.2020

Mehmet GÜLER'in Ramazan Ayı Mesajı

Değerli Kardeşlerim !

24 Nisan Cuma günü itibariyle Mübarek Ramazan ayına girmiş olacağız. 23 Nisan Perşembe günü akşam ilk teravihi kılacağız. 24 Nisan Cuma günü de ilk oruca başlamış olacağız. İlk orucumuzun imsak saati 04:33 ilk iftarımız da saat 19:51 dir.

Değerli Kardeşlerim ülke olarak millet olarak tüm insanlık alemi olarak çok sıkıntılı günler geçirmekteyiz. Girmiş olacağımız mübarek Ramazan ayının bereketiyle bu sıkıntıdan bir an önce kurtulmamızı Yüce Rabbimden niyaz ederim.

Ramazan ayında o coşkulu ve heyecanlı Ramazanları yaşayamayacağımızın üzüntüsünü ve burukluğunu yaşıyoruz. Camilerimizde cemaatle namaz kılamamanın, camilerin tıklım tıklım dolduğu teravihleri camilerimizde cemaatle kılamamanın, cuma namazlarımızı kılamamanın, Ramazana mahsus toplu mukabeleleri yapamamanın, akrabalarımızla, komşularımızla, zengin fakir yoksul tüm kardeşlerimizle iftar sofralarında bir araya gelememenin sıkıntısını yaşıyoruz. Ama her şeyin başı sağlık.

Ramazan ayı boyunca vaaz ve sohbet için sizlere ancak Müftülüğümüz Facebook sayfasından ulaşabileceğiz. Her gün Müftülüğümüz Facebook sayfasından öğleden önce vaaz ve sohbet programları yapılacaktır. Gerek Müftülüğümüz gerekse Diyanet TV de yapılan Vaaz İrşat programlarının geniş kitlelere yayılması için elimizden geleni yapalım.

Bu vesileyle tüm Sandıklı halkımızın Ramazan ayını tebrik ederim. İbadetlerimizi hep birlikte yapabileceğimiz coşkulu günlere bir an önce kavuşabilmeyi Rabbim cümlemize nasip eylesin. Özellikle bu salgın hastalıktan Yüce Rabbim hepimizi, ailemizi tüm kardeşlerimizi muhafaza eylesin. Allah devletimizi milletimizi payidar eylesin. İslam Aleminin Ramazanı hayırlı bereketli feyizli olsun.

Hayırlı Ramazanlar. Allah Mübarek eylesin.

Mehmet GÜLER

İlçe Müftüsü