11.03.2020

Aile ve Dini Rehberlik Merkezimiz Açıldı

Ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla dini, sosyal ve kültürel içerikli etkinlikler düzenlemek,  Aile sorunlarının çözümüne yönelik dini danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunmak için, Sandıklı Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan ve Aile ve Dini Rehberlik Merkezi olarak kullanılmak üzere Müftülüğümüze tahsis edilen Tarihi Konak tefrişatı yapılarak Müftülüğümüzün koordinesinde Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide AKBULUT’un katılımıyla, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde düzenlenen törenle hizmete açıldı.

İlçemizde Aile ve Dini Rehberlik Bürosu 2015 yılında faaliyetlerine başlamış, çeşitli alanlarda çok verimli hizmetler yürütmüştür. Açılışını yaptığımız Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nun daha gelişmişi olan Aile ve Dini Rehberlik Merkezimiz ile Kuran ve sünnet ışığında, ahlak eksenli bilgiyi temel alarak aile hakkında topluma dini bilgiyi sunma, Aile ve aile içinde bireyi tehdit eden problemlerin çözümüne dini açıdan katkı sağlamak amacıyla, faaliyet ve etkinlikler düzenlenecektir.

İlçe Müftümüz Mehmet GÜLER açılış konuşmasında, “Başkanlığımız Cami dışı din hizmetleri kapsamında en önemli hizmetlerinden biri aileye yönelik hizmetleridir. Malumunuz huzurlu ve mutlu toplum ancak sağlam aile yapısıyla mümkündür. Bu sebeple Kuran ve Sünnet ışığında ahlak eksenli bilgiyi temel alarak aile hakkında topluma doğru bilgiyi sunmak, aileyi ve aile içinde bireyi tehdit eden problemlerin çözümünde katkı sağlamak, dolayısıyla aile yapısını sağlam ve güçlü kılmak adına, ilk defa bir İlçe bünyesinde Aile ve Dini Rehberlik Merkezi açmanın coşkusu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesileyle açılışımıza teşrif ederek bizleri onurlandıran DİB Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sayın Sedide AKBULUT Hanım Efendiye, değerli İl Müftümüz Şükrü KABUKÇU hocama, bu imkânları bize sunan, maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Sayın Kaymakamımız Eflatun Can TORTOP Beye, bu konağın tahsis edilmesi başta olmak üzere Müftülüğümüzün birçok hizmetinde katkı ve yardımlarını esirgemeyen Belediye Başkanımız Mustafa ÇÖL Beye ve merkezimizin açılışında canla başla çalışan tüm Din Gönüllüsü meslektaşlarıma şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide AKBULUT ise konuşmasında; “Başkanlığımız aileye yönelik farkındalık oluşturmak, gençlerimizin sağlıklı bilgi ve bilinçle aile kurmalarına katkı sağlamak, kadına ve erkeğe dair sorumluluklarını bilerek bir evliliğe adım atması için politikalar üretmekte, hizmet kalemleri, eğitim adımları gerçekleştirmektedir. Aile ve Dini Rehberlik Merkezlerimizde bu anlamda çok işlevsel mekanlar; zira daha önce büro hizmetlerimizle Müftülük bünyesinde dar bir alanda hizmet vermekte iken; Merkez olarak şimdi halkın daha kolay erişebileceği, halkla iç içe olabilecek şekilde hazırlanmış olan bu konak bu hizmetlerin daha çok büyümesine vesile olacaktır. Böyle bir hizmetin sunulması için, bu konağı Müftülüğümüze tahsis eden Sayın Belediye Başkanımıza teşekkür ederim dedi.

Aile ve Dini Rehberlik Merkezi protokol konuşmaları ve açılışa katılan misafirlere hediye takdiminden sonra İl Müftümüz Şükrü KABUKÇU beyin yapmış olduğu dua ile birlikte kurdela kesilerek hizmete açıldı.