24.02.2020

Umrecilerimize Koronavirüsü İle İlgili Seminer Verildi.

İlçemizden kutsal topraklara 20 Günlük 19. tur 41 kişi, 25 Günlük 23.tur 39 kişi ve 25. günlük 24.tur 25 kişi servisli olarak umreye gidecek olan vatandaşlarımıza yönelik 10.02.2020 tarihinde İlçemiz Müftülüğü, Müftülük Toplantı Salonunda  “Eğitim Semineri” düzenlendi.

Seminerde İlçe Müftümüz Mehmet GÜLER, İbadet Bilinci ve Umre İbadeti , Yolculuğa Çıkmadan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık, Umre İbadetinin Gereği Olarak Bir Arada Yaşama  Bilinci, Ana Hatlarıyla Umre Menasikisi, Umrenin Hikmeti ve Umredeki Sembollerin Anlamı, Hz.Peygamber (s.a.s), Mescidi Nebevi ve Medine ve Kadınlara Özgü Konularda ise Reşadiye Köyü Kur'an Kursu Öğreticimiz Döndü SAYIN ile ilgili hususlarda umrecilerimize bilgiler verdi.

Daha sonra umreye gidecek olan vatandaşlarımıza, Sandıklı Toplum Sağlık Merkezinden gelen yetkili dünyayı etkisi altına alan “Coronavirüs” salgını hakkında bilgilendirdi. Seminerde hastalığın belirtileri ve korunma yöntemleri anlatıldı.