07.02.2020

Sandıklı' da Yarıyıl Tailinde Çocuklar Camiyle Buluştu

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü çocuklara cami ve cemaat alışkanlığı kazandırmak amacıyla hazırlanan; “Camiye Koşuyoruz, Namazla Buluşuyoruz” projesi kapsamında,  İlçe Müftülüğümüz koordinesinde 18 Ocak-2 Şubat 2020 tarihleri arasında çocuklar camiyle buluştu.Camilere gelen çocuklara bir taraftan cami ve cemaat alışkanlığı kazandırılırken diğer taraftan namaz sureleri ve dualar öğretildi.

Öğrenciler kayıtlı olduğu camiye günde beş vakit namaza gelerek ve ezber yaparak puan kazandı. Puan sistemine göre öğrenci sabah 30, öğle 15, ikindi 15, akşam 15, yatsı 25 puan, ezberlenen her sure ve dua başına 50 puan, çocuğun kendisiyle birlikte cemaatle namaza katılan bir yakını için her vakit başına 5 ek puan almaya hak kazandı.Program sonunda ise programa katıldığı camilerde en yüksek puanı alan öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.