27.03.2023

GEÇİCİ KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİSİ ALIMI İÇİN SINAV İLANI

İHSANİYE İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ

GEÇİCİ KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİSİ ALIMI İÇİN SINAV İLANI

İlgi : Diyanet İşleri Başkanlığının Kur’an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönetmeliği ve Yönergesi.

İlçe Müftülüğümüze bağlı faaliyet gösteren Kur'an kurslarımızda eğitim ihtiyacının kadrolu/sözleşmeli personel ile karşılanamaması ve ihtiyaç bulunması halinde, Kur’an kurslarında ek ders karşılığı görevlendirilmek üzere ilgi yönerge gereği erkek Hafızlık Yatılı Kur’an Kursları için “Geçici Kur'an Kursu Öğreticisi” alımı sözlü sınav yapılacaktır.

İlçe Müftülüğümüze bağlı Kur’an Kurslarında görevlendirilmek üzere;

a) Hafızlık Kur’an Kursları (Erkek)

A. SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR:

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesinde aranan genel ve özel şartları taşıyor olmak.

2. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5. Maddesinin (b) bendindeki “Atanmalarında Dini Öğrenim Şartı esas alınan unvanlarda; itikat, ibadet, tavır ve hareketlerinin İslam törelerine uygunluğunun çevresinde bilinir olduğu” şeklinde ortak bir nitelik taşımak.

3. En az İmam Hatip Lisesi, İlahiyat Ön Lisans veya 4 Yıllık Dini Yükseköğrenim mezunu olmak.

4. Kur'an kursu öğreticiliği yapmaya engeli bulunmamak.

5. 2022 yılı KPSS (DHBT) sınavından en az 50 (Elli) puan almış olmak.

6.Hafızlık belgesine sahip olmak.

B. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

1.Sınav müracaat formu. (Müftülüklerden veya Web adreslerinden alınabilecektir)

2.Kimlik fotokopisi. (1 adet)

3.Fotoğraf (Son 6 Aya ait 1 Adet)

4.2022 yılı KPSS (DHBT) sonuç belgesi.

5.KPSS (DHBT)'ye girmiş olduğu mezuniyet durumunu gösterir diploma aslı ve fotokopisi.

6. Hafızlık belgesi aslı ve fotokopisi.

C. BAŞVURU ŞEKLİ YERİ VE ZAMANI:

1. Adaylar İhsaniye İlçe Müftülüğüne şahsen müracaat edecek olup posta ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

2. Başvuru için gerekli şartları taşıyan adaylar istenilen belgeler ile birlikte

27.03.2023 tarihinden itibaren 07.04.2023 saat 16:00’a kadar İlçe Müftülüğüne şahsen müracaat edecektir.

D. SINAV YERİ VE TARİHİ

1. Sözlü sınavı 10.04.2023 tarihi saat 09:00’da başlayacak yoğunluğuna göre takip eden günlerde devam edecektir.

2. Sınava katılmaya hak kazanan adaylar, sınav yeri ve tarihi 08.04.2023 tarihinden itibaren İhsaniye İlçe Müftülüğümüzün (İhsaniye@diyanet.gov.tr)’nden öğrenebilecektir.

3. Adaylara ayrıca sınav tarihi ile ilgili tebligat yapılmayacaktır.

4. Sonuçlar sınavın tamamlanmasından sonra Müftülüğümüz web sitesinden ilan edilecektir.

E. SINAV ŞEKLİ VE KONULARI:

1. Sınav sözlü olarak yapılacaktır.

2. Adaylar sınava girerken T.C. kimlik numaralı kimlik belgesini yanında bulunduracaklardır.

3. Adaylar, Kur'an-ı Kerim, Tecvit, Dini Bilgiler (İtikat, İbadet, Siyer, Ahlak) ve Hitabet

alanlarından sınava tabi tutulacaklardır.

F. DEĞERLENDİRME VE BAŞARI SIRALAMASI:

1. Her aday Hafızlık Kur’an Kursları kategorisinde sınava katılacak olup; başarı sıralaması sözlü sınav sonucuna göre belirlenecektir.

2. Görevlendirmeler, sınav puanına göre en yüksek puan alandan başlamak üzere yapılacaktır.

G. DİĞER HUSUSLAR:

1. Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır. Sınav öncesi, sonrası ve görevlendirme sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı belge verdiği ya da yanlış beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi yerleştirilmeleri yapılsa dahi görevleriyle ilişikleri kesilecektir.

2. Sözlü sınav başarı puanlarının eşit olması halinde başarı sıralamasında sırasıyla, KPSS (122,123,124) puanı yüksek olana, KPSS’ye katıldığı öğrenim belgesinin mezuniyet tarihi önce olana, doğum tarihi önce olana öncelik verilecektir.

3. Bu duyurudaki şartlar, bu sınav ve bu sınava bağlı yerleştirmeler ile ilgilidir.

4. Mülakat sınavında başarılı olanların ihtiyaç halinde sırayla görevlendirilmeleri yapılacaktır. Teklif edilen görev yerini kabul etmeyenler haklarından feragat etmiş sayılacaktır.

5. Yapılan sınav sonucunda başarılı olarak Güvenlik Arşiv Araştırması sonuçlanmadan görev verilmesi planlananların; Güvenlik Arşiv araştırmasında Kur'an Kursu Öğreticiliği yapmasına engel olumsuz bir durum olması halinde görevlerine son verilecektir.

6. Bu duyuruda yer almayan hususlarla ilgili olarak Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği; Vaizlik, Kur'an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyım Kadrolarına Atama ve Bu Kadroların Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği; Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği ile Diyanet İşleri

Başkanlığı Kur'an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar, Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönergesi hükümleri geçerlidir.

Sözlü sınava katılmak isteyenlere ilanen duyurulur. 27.03.2023

Adres: Şahinler Mahallesi: İHSANİYE İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ