01.11.2020

2020 YILI “GÖÇ VE AİLE” TEMALI RESİM YARIŞMASI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından toplumumuzda ve göçmenler arasında ‘göç-göçmenlik’ ve ‘aile’ kurumuna ilişkin farkındalık oluşturmak amacıyla ‘GÖÇ VE AİLE’ temalı resim yarışması düzenlenecektir.

Bu kapsamda;

1. Yarışmaya, Türkiye’de ikamet eden 15-20 yaş aralığındaki (01.01.2000-31.12.2005 tarihleri -her ikisi de dahil- arasında doğanlar) haklarında kısıtlılık kararı bulunmayan bütün bireyler katılabilir. Daha önce hakkında kısıtlılık kararı verilmiş olan veya kısıtlılık kararı devam edenler yarışmaya katılamazlar.

2. Jüri üyeleri ve bunların birinci derece yakınları yarışmaya katılamaz.

3. Her katılımcı sadece 1 resimle yarışmaya katılabilir.

4. Resimler, daha önce sergilenmemiş ya da ödül almamış olmalıdır.

5. Resim yapılacak kağıdın boyutu, 35 x 50 cm olacaktır.

6. Resimler el yapımı olacak, kesinlikle bilgisayar vb. teknolojik ürünler kullanılarak ya da dijital ortamlarda üretilmeyecektir.

7. Yarışmacılar, kendi anlatım biçimlerine uygun her türlü renkli tekniği ve malzemeyi kullanabilecektir.

8. Resimler paspartusuz, kıvrılmadan, katlanmadan, iki karton arasına düzgün yerleştirilmiş bir şekilde teslim edilecektir.

9. Resim kağıdının her iki tarafına da herhangi bir şey yazılmayacaktır.

10. Resimlerin değerlendirilmesi özgünlüğü (30 puan), sanatsal değeri (30 puan), temaya dair mesajı yansıtması (40 puan) olmak üzere 100 tam puan üzerinden yapılacaktır.

11. Resimler, 20 Kasım 2020 tarihi mesai bitimine kadar katılımcıların ikamet ettikleri il ya da ilçe müftülüklerine elden, posta veya kargoyla teslim edilecektir.

12. Katılımcılar, Katılım Formunu doğru bir şekilde doldurarak imzalayacaklar ve ayrı bir kağıt halinde resimlerine iliştireceklerdir. 18 yaşından küçük olan katılımcılar ise ayrıca velileri/vasilerine formda yer alan bölümü mutlaka imzalatacaklardır.

13. İl müftülükleri tarafından ilde birinci seçilen resmin sahibine 250 TL, ikinci seçilen resmin sahibine 150 TL, üçüncü seçilen resmin sahibine ise 100 TL ödül verilecektir.

14. Ülke genelinde dereceye giren resimler ve sahiplerinin isimleri uygun mecra ve vasıtalarla 11 Aralık 2020 tarihinde ilan edilecek ve katılımcılara bilgi verilecektir.

15. Ülke genelinde birinci seçilen resmin sahibine 5.000 TL, ikinci seçilen resmin sahibine 4.000 TL, üçüncü seçilen resmin sahibine 3.000 TL, mansiyon ödülü almaya uygun görülen resmin sahibine 1.000 TL olmak üzere Uluslararası Dünya Göçmenler Günü dolayısıyla 18 Aralık 2020 tarihinde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali ERBAŞ tarafından Başkanlığımız merkezinde ödül takdim edilecektir.

BAŞVURU FORMU İÇİN MÜFTÜLÜĞÜMÜZE MÜRACAAT EDEBİLİRSİNİZ.