13.11.2023

11 KASIM MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ "GELECEĞE NEFES ETKİNLİĞİ"

"Türkiye Yüzyılına Nefes" temasıyla düzenlenen "11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü" etkinlikleri dolayısıyla ülke genellinde 11.11'de aynı anda gerçekleştirilen etkinliklerde fidanlar toprakla buluştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda; “Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes” sloganıyla İlçemiz Yukarıyenice Köyü Bal Ormanı Mevkiinde fidanlar toprakla Buluşturuldu. Fidan dikme etkinliğine Öğrenciler, Öğretmenler, Din Görevlileri, Kur'an Kursu Öğreticileri, İdareciler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Etkinliğe katılan İlçe Müftüsü Sayın İbrahim KORKMAZ ve Din Görevlileri bir çok fidanı toprakla buluşturdu. Müftü Korkmaz: Ormanların doğal yaşamın devamının sağlanması yönünden son derece önemli bir yeri olduğuna değinerek, doğal kaynakların korunması ve toplumun, dolayısıyla bizim refahımız için ormanların rehabilite edilmesi sürecine küçük de olsa katkıda bulunmamızın çok kıymetli olduğunu belirtti. Ayrıca Müftümüz; Peygamber Efendimiz (sav)'in "Kıyamet kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz" diye emrettiği bu hadisi de hatırlatarak ağaç dikmenin önemi ve gerekliliğine dikkat çekti.