13.10.2021

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Çay Müftülüğünce "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında emekli imam hatip, müezzin kayyım ve Kur'an kursu öğreticileri ile görevde 30 yılını tamamlayan personele yönelik yemekli "Vefa Programı" düzenlendi.
Program Çay İlçe Kaymakam’ı Mehmet DURGUT’u İlçe Müftüsü Şevket KARACA ve beraberindeki görevlilerimiz ziyaretleriyle başladı. Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Kaymakam DURGUT, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalışan personelin insanlarımızın hayatlarına nasıl dokunduklarına şahit olduğunu paylaştı, Camiler ve Din Görevlileri haftasını Müftü KARACA nezdinde tebrik ettiğini belirtti.
Yemek ve plaket programının icrası sonucunda İlçe Kaymakamı Mehmet DURGUT; “Diyanet İşleri Başkanlığınca 2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda “Vefa” konusunun gündeme taşındığını hatırlatarak, “Bizler de yıllarca mihrapta, kürsüde, minberde ve Kur'an kursunda görev yapıp emekli olan ve ayrıca kurumda 30 yıldan fazla görev yapan personele bir vefa örneği olarak bir araya geldik. Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın temasına uygun gerçekleştirilen bu programa katılmış, halen görevi başında bulunan ve emektar din görevlilerimize teşekkür ediyor, hayırlı uzun ömürler diliyorum.” dedi. İlçe Müftüsü Şevket KARACA ise; "Diyanet personelinin mesai kavramı olmadan çalıştığını, toplumun çimentosu olduğunu birlik beraberliğimizin görünmez neferleri olduğunu hatırlatarak emekli görevlilere hizmetlerinden dolayı teşekkür etti."
Programa katılan çalışan ve emekli din görevlileri ise böyle anlamlı bir günde Kaymakam nezdinde toplantıya katılımının güzel bir duygu olduğunu belirterek İlçe Kaymakamı Mehmet DURGUT ve İlçe Müftülüğüne teşekkür ettiler.