18.08.2021

VEKİL İMAM HATİP-VEKİL MÜEZZİN KAYYIM SINAV DUYURUSU

DUYURU METNİ

İlimiz ve İlçe Müftülüklerinde İmam-Hatip veya Müezzin-Kayyım olarak görev yapmakta iken askerlik, aylıksız izin, geçici görevlendirme, yurt dışı görevlendirme, tashih-i huruf, hastalık vb. nedenlerle görevden ayrılan cami görevlilerinin yerine İmam-Hatip veya Müezzin Kayyım kadrolarına;

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 86. Maddesine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 11-1b maddeleri ile “ Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizlik, Kur’an Kursu Öğreticiliği, İmam- Hatiplik ve Müezzin Kayyımlık Kadrolarına Atama ve Bu Kadroların Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği” nin 11-13 maddeleri uyarınca açıktan vekaleten atama yapmak için ve açılacak olan yeni bir sınava kadar geçerli olmak üzere İl Müftülüğümüzce sınav yapılacaktır.

SINAVA GİRMEK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

1. 657. Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5. maddesinin (b) bendindeki “ Ortak Nitelik” şartlarını taşımak.

3. Vekil İmam-Hatiplik için en az İmam-Hatip Lisesi Mezunu olmak.

4. Vekil Müezzin-Kayyımlık için hafız olup lise ve dengi okul mezunu olmak.

5. 2020 yılı KPSS (DHBT) sınavına girmiş olmak ve asgari 50 taban puana sahip olmak.

6. İmam-Hatiplik ve Müezzin Kayyımlık yapmaya mani bir engeli bulunmamak.

7. Görevde bulunan Vekil İmam-Hatip ve Müezzin Kayyımlar sınava müracaat edebilirler.

8. Belgeleri eksik olanların kayıt ve müracaatları kabul edilmeyecektir.

9. Gerçeğe aykırı belge ve beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuruları ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi atama yapılması halinde görevle ilişikleri kesilecektir.

BAŞVURU, SINAV VE ATAMA İŞLEMLERİ

1. İstekliler yukarıda belirtilen şartları taşımak kaydıyla, müracaatlarını aşağıda istenen belgelerle birlikte 13.08.2021 tarihinden itibaren 27.08.2021 tarihi saat 16:00’a kadar Afyonkarahisar İl Müftülüğüne şahsen müracaat edeceklerdir.

2. Sınav Afyonkarahisar İl Müftülüğünde gerçekleştirilecek olup 31.08.2021 tarihinden itibaren günde 30 kişi sınava girecek şekilde planlanacaktır.

3. Adaylar sınava gelirken T.C Kimlik Numaralı kimlik belgelerinden birini (Nufus Cüzdanı, ehliyet veya pasaportu) yanlarında bulunduracaklardır.

4. Sözlü sınavda 70(yetmiş) ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaktır.

5. Puanların eşit olması halinde sıralama, 2020 DHBT puanına, bu puanında eşit olması halinde, hafızlık ve öğrenim durumuna göre yapılacaktır.

6. İl Müftülük Sınav Kurulunca yapılacak mülakat sınavı neticesinde en yüksek puan alandan başlamak suretiyle başarı sırasına göre ihtiyaç duyulan kadrolara vekaleten atanacaktır.

7. Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan veya posta yolu ile yapılan müracaatlar ile belirtilen tarih ve saatten sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

8. Sınavı kazananların ilgili mevzuatta belirtilen şartları taşımadıkları sonradan tespit edilenler ile Terör Örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin Milli Güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı sonradan tespit edilenlerin, (sınavı kazansalar bile) atamaları iptal edilecek olup hiç bir hak iddia edemeyeceklerdir.

9. İlgililere ilanen duyurulur. 12.08.2021

İSTENEN BELGELER

1. T.C Kimlik Nolu Kimlik Fotokopisi

2. Diploma aslı ve bir adet fotokopisi