17.08.2021

GEÇİCİ KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİSİ ALIMI İÇİN SINAV İLANI

2021-2022 eğitim-öğretim yılında İlimiz ve İlçe müftülüklerimize bağlı Kur'an kurslarında ihtiyaç olması halinde görevlendirilmek üzere kadın ve erkek “Geçici Kur'an Kursu Öğreticisi” alımı için sözlü sınav yapılacaktır.

A. SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR:

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesinde aranan genel ve özel şartları taşıyor olmak.

2. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5. Maddesinin (b) bendinde belirtilen "Ortak Nitelik" şartını taşımak.

3. En az İmam Hatip Lisesi, İlahiyat Ön Lisans veya 4 Yıllık Dini Yükseköğrenim mezunu olmak.

4. Kur'an kursu öğreticiliği yapmaya engeli bulunmamak.

5. 2020 yılı KPSS (DHBT) sınavından en az 60 (altmış) puan almış olmak.

6. 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında görev almak isteyenler için geçerliliği bulunan sertifikaya sahip olmak.

7. Hafızlık eğitimi verilen Kur’an kurslarında görev almak isteyenler için hafızlık belgesine sahip olmak.

B. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

1. Sınav müracaat formu. (Müftülüklerden veya Web adreslerinden alınabilecektir)

2. Kimlik fotokopisi. (1 adet)

3. Fotoğraf (1 adet)

4. 2020 yılı KPSS (DHBT) sonuç belgesi.

5. KPSS (DHBT)'ye girmiş olduğu mezuniyet durumunu gösterir diploma. (Kurumca onaylanmış sureti).

6. Hafız olanlardan hafızlık belgesi. (Kurumca onaylanmış sureti).

7. 4-6 yaş grubu kurslar için geçerliliği bulunan sertifika. (Kurumca onaylanmış sureti)

C. BAŞVURU ŞEKLİ YERİ VE ZAMANI:

1. Adaylar görev almak istedikleri İl veya İlçe Müftülükleri ile Hafızlık, 4-6 Yaş ve Yetişkin Gruplarından birine müracaat edebileceklerdir.

2. Başvuru için gerekli şartları taşıyan adaylar istenilen belgeler ile birlikte 13.08.2021 – 27.08.2021 tarihleri arasında İl Müftülüğüne müracaat edecektir.

3. Görevlendirmeler Hafızlık, 4-6 Yaş Grubu ve Yetişkin Grubu Kur’an kurslarına yapılacağından müracaat esnasında tek bir kategori için seçim yapılacaktır.

4. Başvuru tarihleri dışında ve eksik belge ile müracaat eden adayların talepleri dikkate alınmayacaktır.

D. SINAV YERİ VE TARİHİ

1. Sözlü sınavın 31.08.2021 tarihinden itibaren takip eden günlerde yapılacaktır.

2. Sınava katılmaya hak kazanan adaylar, sınav yeri ve tarihi ile ilgili bilgileri 28.08.2021 tarihinden itibaren Afyonkarahisar İl Müftülüğümüzün resmi web sitesi (afyonkarahisar@diyanet.gov.tr)’nden öğrenebilecektir.

3. Adaylara ayrıca sınav tarihi ile ilgili tebligat yapılmayacaktır.

E. SINAV ŞEKLİ VE KONULARI:

1. Sınav sözlü olarak yapılacaktır.

2. Adaylar sınava girerken T.C. kimlik numaralı kimlik belgesini yanında bulunduracaklardır.

3. Adaylar, Kur'an-ı Kerim, Tecvit, Dini Bilgiler (İtikat, İbadet, Siyer, Ahlak) ve Hitabet alanlarından sınava tabi tutulacaklardır.

F. DEĞERLENDİRME VE BAŞARI SIRALAMASI:

1. Her aday başvuruda bulunduğu kategori ve Müftülüğe göre sınava katılacak olup; başarı sıralaması sözlü sınav sonucuna göre belirlenecektir.

2. Görevlendirmeler, sınav puanına göre en yüksek puan alandan başlamak üzere yapılacaktır.

G. DİĞER HUSUSLAR:

1. Sınav öncesi, sonrası ve görevlendirme sürecindeki işlemlerde gerçeğe aykırı belge verdiği ya da yanlış beyanda bulunduğu tespit edilen adayların başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi yerleştirilmeleri yapılsa dahi görevleriyle ilişikleri kesilecektir

. 2. Daha önce görev yapan ve şu an aktif olarak görevde olan geçici Kur'an kursu öğreticilerinin de sınava girmesi gerekmektedir.

3. Bu duyurudaki şartlar, bu sınav ve bu sınava bağlı yerleştirmeler ile ilgilidir

4. Yapılan sınav sonucunda başarılı olarak Güvenlik Arşiv Araştırması sonuçlanmadan görev verilmesi planlananların; Güvenlik Arşiv araştırmasında Kur'an Kursu Öğreticiliği yapmasına engel olumsuz bir durum olması halinde görevlerine son verilecektir.

5. Bu duyuruda yer almayan hususlarla ilgili olarak Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği; Vaizlik, Kur'an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyım Kadrolarına Atama ve Bu Kadroların Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği; Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği ile Diyanet İşleri Başkanlığı Kur'an Eğitim ve Öğretimine Yönelik Kurslar, Öğrenci Yurt ve Pansiyonları Yönergesi hükümleri geçerlidir. Sözlü sınava katılmak isteyenlere ilanen duyurulur.

AFYONKARAHİSAR İL MÜFTÜLÜĞÜ

Adres: Dumlupınar Mahallesi Yüzbaşı Agah Caddesi No:10

Merkez/Afyonkarahisar Tel: 213 77 07-08 (Dahili:130)

Web: afyonkarahisar@diyanet.gov.tr