31.12.2019

"Temel Aile Bilinci" Semineri

Din görevlilerine yönelik "Temel Aile Bilinci" seminerleri başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, aileyi tehdit eden riskler ve yeni sorun alanları karşısında ailenin manevi destekle güçlendirilmesi amacına binaen, toplumun en ücra yerlerine ulaşma imkanına sahip imam-hatip ve müezzin kayyımlara "Temel Aile Bilinci Eğitimleri" projesi uygulanmaya başlanmıştır.
Projede Diyanet İşleri Başkanlığı  yayınlarından "Ailem" kitap setinde yer alan 12 konu başlığı çerçevesinde seminerler verilecektir.
81 ilde uygulanacak olan projenin,  ilk aşaması imam-hatip ve müezzin kayyımları, ikinci aşaması ise camii cemaatini kapsamaktadır.
Afyonkarahisar İl Müftülüğünce İl merkezi ile 17 İlçeyi kapsayacak şekilde  planlanan proje eğitimleri kapsamında 23-24-25 aralık tarihlerinde İlçemizde, ilçe müftüleri, vaizler ile din hizmetleri uzmanları  tarafından, sözü edilen seminerler Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen 12 konu başlığındaki sunumlar eşliğinde gerçekleştirilmiştir.