03.10.2019

CAMİ AÇILIŞI

İlçemiz Küçükhüyük Beldesinde inşaatına 2017 yılında başlanıp, hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle 2 yıl gibi kısa bir süre içinde bitirilen Küçükhüyük Kasabası Kümbet Camii Sinanpaşa Kaymakam Vekili Sayın Eflatun Can TORTOP, Sinanpaşa Belediye Başkanı Erdal KARAMAN, İl Müftüsü Şükrü KABUKÇU, Daire Amirleri, Belde Belediye Başkanları ve Küçükhüyük Halkının katılımıyla ibadete açıldı.

İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan program Küçükhüyük Kasabası Kümbet Camii İmam Hatibi Mülayim ALTIN’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti, İlçe Müftüsü Murat KAYA tarafından açılış, Küçükhüyük Belediye Başkanı Necip NERGİZ ve İl Müftüsü Şükrü KABUKÇU tarafından hayırseverlere ve programa katılanlara teşekkür konuşması yapıldı. Son olarak İlçe Kaymakam Vekili Sayın Eflatun Can TORTOP; Camiler ve din görevlileri haftası münasebetiyle diyanete bağlı çalışanların, Camiler ve din görevlileri haftasını kutladı. Dini bilgilerin, diyanete bağlı görevliler tarafından öğrenilmesinin istismarların önüne geçeceğinin önemini belirterek, açılışı yapılan Kümbet Camine hayır yapanların hayırlarının kabul olması temennisinde bulunup, Kümbet Caminin Küçükhüyük Beldesine hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını sonlandırdı. Hediye takdimi, İl Müftüsü Şükrü KABUKÇU’nun açılış duası ile Kümbet Camii açılışı yapılarak öğle namazının kılınmasıyla programı sona erdi.