22.01.2020

Afyonkarahisar Müftülüğünden “Temel Aile Bilinci” Seminerleri

Diyanet İşleri Başkanlığınca aileyi tehdit eden riskler ve yeni sorun alanları karşısında ailenin manevi destekle güçlendirilmesi amacına binaen, toplumun en ücra köşelerine ulaşma imkanına sahip imam-hatip ve müezzin kayyımlara yönelik yurt genelinde hayata geçirilen "Temel Aile Bilinci" seminerleri, Afyonkarahisar İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından il merkezi ile ilçelerde uygulanmak üzere planlanmıştır.
İl Merkezinde Miftah Kur'an Kursu konferans salonunda gerçekleştirilen seminerlerin ilk grup programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayarak, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun açılış konuşması ile devam etti. Diyanet İşleri Başkanlığının toplumu din konusunda aydınlatma görevi kapsamında din hizmetleri alanında ve özellikle de aile konusunda yapmış olduğu çalışmaların öneminden bahseden Kabukçu konuşmasına; “Materyalist ve seküler akımların oluşturduğu sosyal bozulmalar aileyi temelden sarsmaktadır. Bize düşen en önemli görev ise, imam hatip sıralarından beri elde ettiğimiz temel dini bilgi ve malumatı bu seminerlerde aldığımız bilgilerle beraber güncelleyerek memleketin en ücra köşesine kadar ulaşabilen siz kıymetli cami görevlilerimiz vasıtasıyla vatandaşlarımıza aktarmak ve bu bozulmaları ortadan kaldırma yolunda gayret göstermektir” şeklinde devam etti. Çalışmaların hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Kabukçu, Diyanet İşleri Başkanlığı başta olmak üzere “Temel Aile Bilinci” seminerlerinde emeği geçen herkese şükranlarını arz ederek konuşmasını tamamladı. Söz konusu seminerin ilk dersi “Ailem ve Ben” ve “Ailemde Bir Çocuk Var” konu başlığıyla İl Müftüsü Şükrü Kabukçu tarafından bizzat verildi.
Afyonkarahisar İl ve 17 İlçe Müftülüğü bünyesinde görev yapan tüm imam-hatipler ile müezzin kayyımlara yönelik, gruplar halinde 3'er gün olarak planlanan seminerlerin il müftüsü, ilçe müftüleri, vaizler ve uzmanlar marifetiyle, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen sunumlar eşliğinde şubat ayında tamamlanacağı belirtildi. Ayrıca projenin ikinci aşamasında ise eğitim alan din görevlilerinin bu eğitimi cami cemaatine yönelik bizzat gerçekleştireceği kaydedildi.