14.11.2019

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI KONFERANS PROĞRAMI

Afyonkarahisar İl Müftülüğümüzce, 2019 yılı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında “Hz. Peygamber ve Aile” konulu bir konferans programı düzenlendi.
Kamil Miras Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen konferans programı Yeni Hastane camii imam hatibi Hafız Niyazi Sak hocamızın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
Sonrasında il müftümüz Şükrü Kabukçu açılış konuşması yaptı. İl müftümüz Konuşmasında Mevlid-i Nebi haftası hakkında bilgiler verdi. Ailenin en temel kurumumuz olduğunu , aile içinde her bir bireyin sorumluluklarını yerine getirmesinin önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca bir aile kurulurken örfümüzde "Allah'ın emri ve peygamberin kavli diye söze başlarız ki bu da aile kurumunun temelini işaret etmektedir" dedi.
Sonrasında Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman ŞAHİN hocamız konferans verdi.
Hocamız konuşmasında, Kur’anda Hz. Peygamberden nasıl bahsedildiği, İslam’ı doğru anlamada sünnetin gerekliliği, Müslümanların Hz. Peygambere karşı görevleri, sahabe ve ecdadımızın Peygamberimize olan muhabbetine dair örnekler paylaştı.
Konuşmasına Kur’an-ı Kerimde iman edenler için her hususta en güzel örnek olarak nitelendirilen Hz. Peygamberin aile hayatından kesitlerle devam eden Şahin günümüzdeki aile sorunlarının çözüme kavuşturulmasında Peygamberimizin aile hayatının örnek alınmasının gerekliliğine vurgu yaparak konuşmasını tamamladı.
Program sonunda Valimiz Sayın Mustafa Tutulmaz hocamıza Hattat Karahisari'ye ait Yasin-i Şerif Hattı takdim etti.
Ayrıca işitme engelli kardeşlerimizin istifade etmesi için de meslektaşımız İsmail Aydın hocamız programda işaret diliyle katkı sağladı.