17.03.2016

Celal YILDIRIM 25.04.1966 - 20.07.1977

1932 yılında Kulp’ ( Diyarbakır) da doğdu. İlk tahsilini memleketinde yaptı. Daha sonra babasında hususi dersler aldı. 1956 Yılında Müftülük sınavlarında başarılı görüldüğünden Kuyucak Müftülüğüne atandı. İzmir Müftülüğündeki dört yıllık görevinden sonra 1966’da Afyon Müftülüğüne atandı. 1977 yılında İzmir Vaizliğine atanan Celal YILDIRIM aynı görevi sürdürürken 1979 yılında emekli oldu. Evli ve dört çocuk babasıdır. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında eserleri ile tanınmıştır. Eserlerinden bazıları; Ahiret Alemi, Amellerin Faziletleri. Türk İslam Tarihinin Altın Sahifeleri, İslam Bahçesinin Gül Demetleri, Dört Mezhebe Göre Kur’an Ahkamı, İslam Hidayeti (Terc.), Riyadan İhlasa, Zulmetten Nur’a, Kur’an ve Modern İlm ( Terc.), El İbriz (Terc), Büyük Günahlar, Büyük Sevaplar, Tarikat-ı Muhammediye (Terc), Müslümanlara Öğütler, Kaynaklarıyla İslam Fıkhı, Dört Mezhebe Göre İslam İlmihali, İlmin Işığında Asrın Kur’an Tefsiri.