03.08.2018

KURBAN BAĞIŞI HEM İNSANLIĞA HEM DE İSLAM’A HİZMETTİR

Kanal 3’te canlı yayınlanan TV programına konuk olan Afyonkarahisar İl Müftü Yardımcısı Muhammet Ali Özer, vekaletle kurban bağışı yardımları ile hem insanlığa hem de İslam’a hizmet edildiğini belirtti.

Kurbanla İlgili Olumsuz Algı Oluşturulmasına Müsaade Edemeyiz

Afyonkarahisar İl Müftü Yardımcısı Muhammet Ali Özer, 03 Ağustos Cuma günü Kanal 3 televizyonunda yayınlanan “Pınar’la Kahvaltı Haberleri” isimli programında kurban ibadeti hakkında bilgi verdi. Konuşmasında kurban kelimesinin anlamı üzerinde duran Özer, kurbanın yakınlaşmak manasına geldiğini, Kurban Bayramına karşı olumsuz algı oluşturulmasına müsaade edilemeyeceğini aktardı.

Battaniyedeki Hrıstiyan Kadın Müslümanları Bekliyor

Yurt dışında ve yurt içinde Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığının vekâletle kurban organizasyonunda belki 3-5 yıl sofralarında et görmeyen ailelerle karşılaşıldığı belirten İl Müftü Yardımcısı, kurban bağışları ile kurban kelimesinin manasına uygun şekilde insanların hem birbiri ile hem de İslamiyet ile yakın bir bağ kurduğunu belirtti. TDV gönüllülerinden aktardığı insan öykülerini paylaşan Özer, Afrika’da Arife gecesinde, cami bahçesinde battaniyeye sarılmış Hıristiyan yaşlı bir kadının muhtaç ailesine bir kilo et götürebilmek için Müslümanları nasıl heyecanla beklediğini anlattı.

Kurban İle İlgili Sorularınızı Cevaplamaya Hazırız

Farklı dinlere mensup insanların kurban yardımları esnasında İslamiyet’i tanıma fırsatı yakaladığını anlatan Özer, kurban organizasyonlarında gönüllü çalışmak isteyenlerin TDV şubelerine konuyla ilgili başvuru yapılabileceğini belirtti. İl Müftü Yardımcısı, vatandaşlarımızın kurban ibadeti hakkında her türlü sorusunun cevabını, il ve ilçe müftülüklerinde görev yapan uzman personellere telefon yolu veya yüz yüze ulaşarak cevap bulabileceklerini vurguladı.

Deri ve Sakatat Bağışları İle Öğrenci Okutuyoruz

Programda vatandaşlara çağrıda bulunan Muhammet Ali Özer, kendi kurbanının kesenlerden ve hisseye girerek kurban ibadeti yapanlardan imkânı olanların mazlum Müslüman kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermek için fazladan TDV’ye vekaletle kurban bağışında bulunmasını tavsiye etti. TDV’nin vekaletle kurban kesmek için en güvenilir kurumlardan biri olduğunu belirten Özer, vatandaşlarımızın sakatat ve deri bağışlarını da TDV’ye beklediklerini belirtti. Kurbanın baş kısmının ve derisinin satılmasının caiz olmadığı konusunda bilgi veren İl Müftü Yardımcısı, bu deri ve sakatatların gelirleri ile Kur’an kursu ve üniversite öğrencilerinin eğitim giderleri karşılandığını söyledi.