27.05.2022

İLÇE MÜFTÜMÜZ

İlçe Müftüsü

Harun Gök

Müftümüz 1986 yılında Şanlıurfa' da dünyaya geldi. İlkokulu, Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesini Şanlıurfa'da tamamladı. Hafızlık Eğitimini Şanlıurfa Bölge Yatılı Kur' an Kursunda tamamladıktan sonra İslami İlimleri kadim usul üzere okuyarak icazet aldı.

2012 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde, Uşak İli Banaz İlçesi Derbent Köyünde İmam-Hatip olarak göreve başladı. 2018 yılında İzmir 9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Aynı yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan İhtisas sınavında başarılı olarak Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezinde kursiyer olarak eğitime başladı. 3 yıllık eğitimden sonra 2021 yılında ihtisas kursunu dönem birincisi olarak bitirdi ve akabinde Konya İli Ereğli İlçesine Vaiz olarak atandı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca açılan İlçe Müftülüğü sınavında başarılı olarak 27.05.2022 tarihinde Afyonkarahisar İli Kızılören İlçesine Müftü olarak atandı. Halen Necmettin Erbakan Üniversitesinde Hadis Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans Eğitimine devam eden Müftümüz iyi derecede arapça bilmekte, evli ve 2 çocuk babasıdır.