03.10.2022

İLÇE MÜFTÜMÜZ ÖMER FARUK ASLAN

ÖMER FARUK ASLAN

1991’de Erzurum’un Pasinler ilçesine bağlı Otlukkapı Köyü’nde doğdu. İlkokulu Erzurum’un Karaçoban ilçesinde okudu. Bu arada ilk dini tahsilini kendisi de imam hatip olan babasından almaya başladı. Ortaöğretim ve Liseyi bitirdikten sonra Trabzon’un Çaykara İlçesi’ne bağlı Uzungöl Beldesinde hafızlığını ikmal etti. İlk imam hatipliğine 2011 yılında Giresun’un Tirebolu İlçesine bağlı Yalç Köyü’nde başladı.2012 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden başarıyla mezun oldu. İmam hatipliğe Kemah İlçesi Kerer Köyü’nde devam etti. 2013 yılında Vaiz olarak Çayırlı İlçesi’nde göreve başladı. 2017 yılında Erzurum Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi’nden başarıyla mezun olarak Cezaevi Vaizliği’ne atandı. İlçe Müftülük sınavlarını kazanarak Kemah ve Demirköy’de İlçe Müftüsü olarak görev yaptıktan sonra 2022 Eylül ataması ile Afyonkarahisar İhsaniye İlçe Müftüsü olarak atandı. Yabancı dil olarak Arapça bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.