13.06.2019

HAC HAZIRLIK SEMİNERİ DÜZENLENDİ

HAC HAZIRLIK SEMİNERİ DÜZENLENDİ...

İlçemizden 2019 yılında Hac Farisazını yerine getirmek amacıyla Kutsal Topraklara Yola çıkacak Hacı Adaylarımız için Müftülük Site Camii'nde 12 - 13 Haziran 2019 tarihlerdinde "Hac Öncesi Hazırlık Semineri" düzenlendi. İlçemizden bu yıl 70 vatandaşımız Hac İbadeti için Kutsal Topraklara gidecekler.

Seminer İlçe Müftüsü Şahin YAŞAR ve Din Görevlilerimiz tarafından verildi. Seminerde Kutsal Topraklarda Hacı adaylarımızın karşılaşabileceği zorluklara karşı nasıl tedbir alınacağı, ibadetin yapılış şekli, sağlık yönünden dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı. Seminerin ikinci gününde ibadetn yapılış şeklinin yanı sıra İlçe Sağlık Müdürlüğümüzden görevlendirilen personel tarafından sağlık tedbirleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Akabinde hacılarımıza Menenjit aşıları yapılarak yolculuk hazırlıkları tamamlandı.