03.10.2017

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri Vali Mustafa Tutulmaz’ın Katıldığı Programla Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde 01-07 Ekim 2017 tarihlerinde kutlanacak olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri ilimizde Vali Mustafa Tutulmaz’ın katıldığı programla başladı.

“Cami, Şehir ve Medeniyet” teması çerçevesinde yapılacak olan 2017 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında İl Müftülüğü Konferans Salonunda başlayan programın açılışına Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Müftü Yardımcıları ve din görevlileri katıldı.

Otogar Camii İmam-Hatibi Halil Genç tarafından Kuran-ı Kerim tilavetinin sunumuyla başlayan programda Diyanet İşleri Başkanlığınca haftaya özel olarak hazırlanan sinevizyon gösterisi izletildi.

Açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Şükrü Kabukçu Vali Sayın Mustafa Tutulmaz’a katılımlarından dolayı teşekkür ederek “Biz din hadimlerinin yürüttüğü hizmet, toplumumuz açısından şüphesiz son derece önemlidir. Günümüzde ülkemizin en ücra yerlerine kadar neredeyse sadece bizim personelimiz kaldı. Bu itibarla başta cami hizmeti, din konusunda toplumu aydınlatmak ayrıca, toplum için ihtiyaç olan her türlü sosyal konuda bizim rehber ve önder olmamız son derece önem kazanmaktadır. Görev alanı camiyle başlayıp, toplumda ulaşılması gereken her yerdir. Yine biz doğumdan ölüme her an toplumun yanında ve hizmetinde olan insanlarız. Elbette her cami, mescit ve Kur’an Kursu görevlisi olmadan hizmetlerin yürütülmesi mümkün değildir. Yükümüz ağır, sorumluluğumuz yüksek” dedi.

Programda söz alan Vali Mustafa Tutulmaz: “Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir aradayız. Bu güzel günde tüm din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını en içten dileklerimle kutluyorum. Bizim dinimiz iyiliği, doğruluğu, hoş görüyü, kardeşliği, sevgiyi, saygıyı, adaletli davranmayı, iyilik ve güzellik olarak ne varsa bu tür davranışların yapılmasını ve uygulanmasını emretmiştir. Bunun aksi olarak aklımıza gelen ne kadar kötülük varsa bunlardan da uzaklaşılması emredilmiştir. Bizler emredilen ve yasaklanan davranış ve düşüncelere ne kadar çok riayet edersek toplumumuz, o kadar çok huzurlu ve mutlu olur. İnancımıza göre hem dünya hayatı, hem de ahiret hayatı olumlu yönde etkilenir. Bu anlamda dinimizin öğrenilmesinde önemli rolü olan tüm cami ve din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutlar, hayırlara vesile olmasını temenni ederim. ”dedi.

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde düzenlenen ‘İşitme Engelliler Arası Dini Bilgiler’ yarışmasında dereceye girenlere Vali Tutulmaz ve İl Müftüsü Kabukcu tarafından ödülleri takdim edildi.