19.04.2017

Kutlu Doğum Haftası Programı İcra Edildi

Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in doğum günü nedeniyle her yıl 17-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri ilimizde başladı. İl Müftülüğü tarafından tertip edilen programa Valimiz Aziz Yıldırım da iştirak etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Daire Başkanı Mahmut Göl’ün konuşmacı olarak katıldığı Grand Derya Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Valimiz Aziz Yıldırım, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğg. Şahin Kılıçaslan, Vali Yardımcısı Cafer Sarılı, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Daire Amirleri, İlçe Müftüleri, Belde Belediye Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluş temsilcileri, Sivil toplum Kuruluşu temsilcileri ve eşleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun açış konuşması ile devam etti.İl Müftümüz konuşmasında bu haftanın önemi, il genelinde yapılan faaliyetler ve haftanın ana teması hakkında bilgi verdi. " Hz Peygamber ve Güven Toplumu " başlığının alt başlığı olarak zarûrât-ı hamse ( beş husus ) konusuna değinerek "din emniyeti" konusunda Başkanlığımızın , imam hatip liseleri ile ilahiyat fakültelerinin toplumumuz için ne kadar önemli olduğu 15 Temmuz darbe girişiminde bir kez daha ortaya çıkmıştır” dedi

İl Müftümüzün ardından Amine Hatun 4-6 Yaş Kuran Kursu ilahi gurubu tarafından ilahilerin büyük alkış aldığı programda Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in hayatını anlatan ilahileri ve Kur’an’dan sureler okuyan öğrencilere Vali Yardımcısı Cafer Sarılı ve eşleri tarafından hediyeler takdim edildi.

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Daire Başkanı Mahmut Göl tarafından Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl belirlenen ‘Hz. Peygamber ve Güven Toplumu’ konulu konferans gerçekleşti.

Daire başkanımızın ardından çiçek takdim etmek üzere sahneye çıkan Valimiz Aziz Yıldırım; “Öncelikle bu programı düzenleyen Afyonkarahisar Müftülüğümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. On dört asır evvel, yine bir böyle geceydi, Kumdan, ayın on dördü, bir öksüz çıkıverdi! Lâkin o ne hüsrandı ki: Hissetmedi gözler; Kaç bin senedir, halbuki bekleşmedelerdi! Merhum Mehmet Akif Ersoy, Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'i hatırlarken ve halende bizlere hatırlatırken bu dizeleri bizlerle paylaşmıştır. Bizler de bugün hala aynı dizeleri aynı coşku ile gönlümüzde hissetmekteyiz. Çünkü çok güzel seçilmiş kelimelerdir” dedi

Çiçek takdiminin ardından , Afyonkarahisar İl Müftülüğü Nida İlahi Gurubu tarafından birbirinden güzel ilahiler seslendirildi. Program Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında liseler düzeyinde tertip edilen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Valimiz Yıldırım ve saygıdeğer eşleri tarafından hediyeler takdim edilmesiyle son buldu.