05.12.2016

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

04.12.2016 Pazar Günü İlimiz Grand Derya Düğün Salonunda 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle İl Müftülüğümüzce Engelli kardeşlerimizin katılımıyla program gerçekleştirildi.

Programa İl Müftü Yardımcısı Galip Kolcu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer ve Engelli Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri katıldı.

Program engelli bir kardeşimizin engellilere yönelik Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlimiz Müftülüğü Engelli Koordinatörü Asiye Ersarı’nın açılış konuşması ile başlayan program, İl Müftü Yardımcısı Galip Kolcu’nun konuşmaları ile devam etti. İl Müftü Yardımcısının ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Alper Sezer katılımcılara devletimizin engellilere yönelik sağlamış olduğu kolaylıklardan bahsetti.  Tamamı görme ve işitme engelli kursiyerlerimizin birlikte hazırladıkları ilahi dinletisi, piyes ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. İlimiz Müftülüğünce açılan kurslara devam eden görme engelli öğrencilere Braille alfabesi hazırlanan, diğer engelli öğrencilere ise normal yazı ile hazırlanan  teşekkür belgeleri takdim edildi.