25.11.2016

İMAM-HATİP MÜDÜRLERİ İLE HASBİHAL

Öğretmenler günü vesilesiyle İl Müftülüğümüz, İlimizde bulunan İmam-Hatip Ortaokul ve İmam-Hatip Lisesi Müdürlerini kahvaltı programında ağırladı.

Programa İl Müftümüz Şükrü Kabukçu, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Müftü Yardımcısı Galip Kolcu, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt Çınar, Müftülüğümüz Şube Müdürü M.Ali Özer ve  İmam-Hatip Ortaokulu ve Lisesi Müdürleri katıldı.

Programda bir konuşma yapan İl Müftümüz, Öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlayarak şöyle dedi:

“İmam-Hatip Lisesi ve Ortaokulları ile  Diyanet İşleri Başkanlığı bir birini besleyen birleşik kaplar gibi, kardeş kurumlardır. Daha sık bir araya gelmek benim arzumdur. Hayrettin Karaman hocamızın bir sözü vardır. ‘İmam-Hatipli olmak İmam-Hatipte okumak değildir. İmam-Hatipli olmak İmam-Hatip şuuruna ermektir’ der. Ben bu okullarımızın ne kadar hayati öneme sahip olduğunu, İmam-Hatip, İlahiyat ve Diyanet üçgeninin dini hayat ve toplumsal barışı ne kadar da iyi temin ettiğini yakinen inananlardanım. Özellikle yaşadığımız 15 Temmuz ve sonrası olaylarda bu okullarımızın genel eğitim üzerindeki önemi, din ve toplumsal barış için misyonu ve gerekliliği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu okullarımızda aklını kiraya vermeyen dinin temel kaynaklarını referans alan nesiller yetişecektir. Bu itibarla bize düşen kemiyet ile keyfiyeti birleştirmektir. İl Müftülüğü olarak bu okullarımızın hizmetindeyiz.” dedi ve katılımlarından dolayı bütün öğretmenlerimize teşekkür etti.

İl Müftümüz Şükrü Kabukçu’nun ardından söz alan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, böyle bir günde Müftülüğün böylesine bir nazik davetinden dolayı teşekkür etti ve şöyle dedi;

“Ruh ikizi olan kurumların bir araya gelmesi bizim açımızdan çok önemlidir. Bizim kanadımızın biri malumunuz imam-hatipler çift kanatlıdır. Birisi pozitif biriside manevi ilimleri tahsil eden kısmı. Bizim bir kanadımızla Diyanet İşleri Başkanlığı bir birinin aynısı. Burada ruh ikizliğimiz söz konusu. Son dönemlerde yapılan planlamalarla İmam Hatip Ortaokulu ve Lise öğrenci sayımız genel öğrenci sayısına oranı %2-2,5 lerden %14 lere ulaşmıştır. Biz bütün okullarımızı nicelik ve nitelik bakımından kaliteye taşımak zorundayız. Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüz ve Diyanet İşleri Başkanlığı arasında gerçekleştirilen protokol düzenlendi. Bizde bu protokolü işleme alıp uygulamaya geçeceğiz. Daha sıkı bir işbirliği içerisinde, en azından mesleki alanında niteliğimizi ve kalitemizi artırmaya çalışacağız.” dedi