07.10.2016

EMEKTAR GÖREVLİLERİMİZLE BULUŞTUK

1-7 Ekim Camiler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığının her kademesinden emekli olan görevlilerimizle yönelik kahvaltı programı tertip edildi. Belediyemizin ev sahipliğinde gerçekleşen programa Vali Yardımcısı Erhan Günay, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu ve emekli din görevlilerimiz katıldı.

Açılış konuşması İl Müftümüz Şükrü Kabukçu tarafından yapıldı. Konuşmasında ev sahipliği katkılarından dolayı belediye başkanına teşekkürle sözlerine başlayan müftümüz konuşmasında  “ Hayat insana çok şey öğretiyor. Ben hafız bir hoca efendinin bir evladı olmakla ne kadar şükretsem az olduğumu yaşadığım her günde, her bir olayda yeniden görüyorum. Sizler bu hizmette çile çekmiş, zahmeti görmüş büyüklerimizsiniz. Sizlerin yetiştiği ve görev yaptığı dönemlerde imkanlar azdı. Ama sizlerin görev aşkı, samimiyeti ve gayreti bugünlerin bereketini getirmiştir. Bizim nesil sizlerin duası ve gayretidir.  Sizin tecrübelerinize ve duanıza her zaman ihtiyacımız vardır. Teşrifinizden dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum. Sizlere aile efradınızla birlikte sağlık sıhhat ve afiyetler diliyor, vefat edenbüyüklerimize de rabbimden rahmetler niyaz ediyorum. “ dedi.

Daha sonra Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban Emekli Din Görevlilerine hitap etti. “Camiler ve Din görevlileri haftası nedeniyle 6-7 yıldır her yıl burada buluşuyoruz. İl Müftülüğümüzle geçmişte de günümüz dede çok değerli çalışmalara imza atıyoruz. Afyonkarahisar Belediyesi tarihinde ilk defa bir Kur’an Kursu yaptık. Yakında teslim edeceğiz ve bu Kur’an Kursu sayımızı 8’e tamamlayacağız. Daha sonra 1933 yılında yıkılan Paşa Camii’nin yeniden aslına uygun ama büyütülmüş şekliyle inşa edeceğiz” dedi.

Belediye Başkanımızın ardından Vali Yardımcımız Erhan Günay, valimiz sayın Aziz Yıldırım’ın şehir dışında olması sebebiyle katılamadığını selamlarını getirdiğini ifade ederek, meslek yaşamındaki din hizmetleri ile ilgili anılarını aktardı.

Son olarak Kur’an-ı Kerim tilavet edilmesi ve duanın ardından program sona erdi.